Ηράκλειο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η «απόβαση» για τα σχολεία της Αλικαρνασσού

Τι συζητείται απόψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Απόβαση» διαμαρτυρίας αναμένεται στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με φόντο τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της Νέας Αλικαρνασσού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει προς συζήτηση αίτημα-υπόμνημα των Συλλόγων Γονέων της Αλικαρνασσού, συνοδευόμενο από 902 υπογραφές, και καλεί τους Αλικαρνασσώτες να δώσουν μαζικό “παρών” στη συνεδρίαση, για να διεκδικήσουν σύγχρονες υποδομές και σχολική στέγη για τα παιδιά τους. Και να απαιτήσουν από τη δημοτική Αρχή άμεσα μέτρα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής και ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν:

* Την άμεση καταγραφή όλων των τεχνικών προβλημάτων και των απαιτούμενων εργασιών από την Τεχνική Υπηρεσία για τα σχολικά συγκροτήματα της Αλικαρνασσού.

* Τη δημιουργία αναλυτικού χρονοδιαγράμματος.

Ηλεκτροκίνητα πατίνια

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεσπόζει από πλευράς ενδιαφέροντος η εισήγηση της Δημοτικής Αστυνομίας για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων πατινιών. Η απαγόρευση προτείνεται να ισχύσει μέχρι να θεσπιστούν κανόνες για την κυκλοφορία τους.

Στην εισήγηση επισημαίνεται ότι υπάρχει ένα νομικό κενό, το οποίο είναι αναγκαίο να καλυφθεί με ειδική ρύθμιση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μέχρι τότε ο Δήμος δεν μπορεί να συναινέσει στη χρήση τους.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η χρήση των ηλεκτρονικών πατινιών γίνεται με έναν τρόπο χαοτικό, αφού, εκτός των άλλων, είναι απροσδιόριστα, αφού δεν έχουν αριθμό κυκλοφορίας και την ίδια στιγμή δεν έχουν καθοριστεί οι όροι χρήσης τους.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια