Ο καιρός στην Κρήτη: Προσοχή λόγω ισχυρών ανέμων - Πού θα χτυπήσει 30άρι;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Προσοχή λόγω ισχυρών ανέμων - Πού θα χτυπήσει 30άρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως και 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο - Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με το Meteo, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κρήτη από 20 έως και 24 βαθμούς, ενώ στην νότια Κρήτη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.

Παράλληλα, στο νησί θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και για το λόγο αυτό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εφιστά την προσοχή. Οι άνεμοι θα κυμαίνονται από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά μέχρι τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, με εξασθένιση από το απόγευμα.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφέων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους. Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Γενικότερα για την Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Για αναλυτική πρόγνωση καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News