Ηράκλειο

«Ημέρες Erasmus+»: Εικόνες και «γεύσεις» από Πολωνία, Ιταλία και Νορβηγία

Εκδηλώσεις στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

 Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «Ημέρες Erasmus+» που πραγματοποιήθηκαν στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε και η διάχυση του προγράμματος με τίτλο “Explore the World. Inspire Yourself”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και της περαιτέρω πορείας του προγράμματος από τη συντονίστρια εκπαιδευτικό, Ευ. Γιασσάκη.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν χορούς από τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να μας «μεταφέρουν» στις τρεις χώρες/εταίρους του προγράμματος: Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία.

 Έπειτα, είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά πολωνικά, ιταλικά και νορβηγικά εδέσματα από τον μπουφέ, την προετοιμασία των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς τους.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, όσοι επιθυμούσαν ενημερώθηκαν για λογοτέχνες και ποιητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ στην κεντρική είσοδο του σχολείου γινόταν διανομή ενημερωτικού υλικού του προγράμματος από τους μαθητές.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στους προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση να ενημερωθούν για τη μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος. Επιπροσθέτως, οι μαθητές που συμμετείχαν αλλά και οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν σκέψεις και εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους και να εκφράσουν τις προσδοκίες τους για τη συνέχεια της υλοποίησής του.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας, χωρισμένοι με ομάδες, είχαν την ευκαιρία να «περάσουν» από 10 «σταθμούς» ενημέρωσης, στους οποίους πραγματοποιούνταν:

  • ενημερωτικές προβολές, με μαρτυρίες μαθητών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα,
  • βιωματικές ασκήσεις με σκοπό να μάθουν λέξεις από τις γλώσσες των εταίρων,
  • μουσικοκινητικές ασκήσεις που βασίζονταν σε πολωνικούς, ιταλικούς και νορβηγικούς ρυθμούς,
  • δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας που περιλάμβαναν κατασκευή παζλ με το λογότυπο του προγράμματος,
  • ασκήσεις γραπτής έκφρασης των σκέψεών τους και των εμπειριών τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα
  • ενημέρωση με προβολή προκειμένου να μάθουν από πού πήραν τα ονόματα τους τα αεροδρόμια των χωρών που μας φιλοξένησαν,
  • «περιπλάνηση» με τη βοήθεια γεωγραφικού χάρτη και με στόχο να μάθουν σημαντικά πρόσωπα από τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε
  • Παιχνίδι γνώσεων με τη μορφή κουίζ.

Όπως τονίζει η συντονίστρια Ευαγγελία Γιασσάκη, εκπροσωπώντας όλη την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, «τα προγράμματα Erasmus+ είναι μια ευκαιρία να δουν οι μαθητές μας το διαφορετικό, να βιώσουν νέες καταστάσεις, να πάρουν, να δώσουν, να υιοθετήσουν ή να απορρίψουν πράγματα, να τολμήσουν. Μέσα από την φιλοξενία έρχονται σε επαφή με διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικούς ανθρώπους, ανοίγει το μυαλό και η σκέψη τους, ωριμάζουν και συχνά ξεπερνάνε τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα προγράμματα Erasmus+ διώχνουν τον αδικαιολόγητο φόβο για το άγνωστο και ανοίγουν νέους ορίζοντες»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια