Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: «Φουγάρο» η αυλή του νοσοκομείου παρά τα πρόστιμα

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Από ότι φαίνεται δεν βάζουν «μυαλό» οι φανατικοί καπνιστές, καθώς ενώ η είδηση του προστίμου σε εργαζόμενη της καθαριότητας στο ΠΑΓΝΗ αλλά και της διευθύντριας, έκανε τον γύρο της χώρας προκαλώντας προβληματισμό, μετέτρεψαν για μια ακόμη φορά σε «φουγάρο» τον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

 Οι εργαζόμενοι ζητούν να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για τους καπνιστές, όμως ταυτόχρονα, πρέπει να καλλιεργηθεί η σωστή νοοτροπία από τους επισκέπτες και τους ασθενείς που μέχρι σήμερα δείχνουν απροθυμία στην εφαρμογή του νόμου.

Το γεγονός έχει θορυβήσει τους καπνιστές εργαζόμενους που βλέπουν ορατό το ενδεχόμενο να μοιράζονται τις μηνιαίες αποδοχές τους με το υπουργείο υγείας λόγω των προστίμων.

Πάντως στα νοσοκομεία έχουν συσταθεί ομάδες ελέγχου που φροντίζουν για την εφαρμογή της νομοθεσίας, ωστόσο μένει να αποδεχτεί αν κάτι τέτοιο είναι αρκετό.

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να περιλάβει ακόμη πιο αυστηρές απαγορεύσεις, τσουχτερά πρόστιμα και νέες συνήθειες για τους καπνίζοντες που θα το σκέφτονται δεύτερη και τρίτη φορά, πριν ανάψουν τσιγάρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια