Ηράκλειο

Κρίσιμη σύσκεψη για την οδική ασφαλεία

Πως θα ανατραπεί η αρνητική πραγματικότητα των ατυχημάτων

Ευρεία σύσκεψη για την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/10 στη Λότζια από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου. Όπως αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Κρήτη διεκδικεί μια δυσάρεστη πανευρωπαϊκή πρωτιά, όπως καταγράφεται καθημερινά σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους της, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό της. Ένα γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται, δυστυχώς, στην ποιότητα του οδικού δικτύου και στην κακή οδηγική συμπεριφορά.»

Απαιτείται στενή συνεργασία από όλους τους φορείς που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια σε επίπεδο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης, προκειμένου να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους της Κρήτης.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, βουλευτές της Κρήτης, η 7η Υ.ΠΕ., η Ελληνική Αστυνομία, τα ΑΕΙ Κρήτης, το ΠΕΚΕΣ Κρήτης και οι διευθυντές Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και να επεκταθεί το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στα σχολεία μας, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και ενισχύει τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας.

Επιβάλλεται όμως κι εμείς ως γονείς, να αποτελούμε παραδείγματα προς μίμηση για τα παιδιά μας. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές μας, να συντηρούμε σωστά τα οχήματά μας και να μην θεωρούμε εαυτούς ως «άτρωτους».

Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των τροχαίων, μόνον έτσι θα πάψουμε να θρηνούμε ζωές που χάνονται άδικα στην άσφαλτο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της σύσκεψης, για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια