Ένοχος ο 33χρονος για το θάνατο του 18χρονου στην Αρχ. Μακαρίου - Ποιά η ποινή του Εφετείου

Ηράκλειο
Ένοχος ο 33χρονος για το θάνατο του 18χρονου στην Αρχ. Μακαρίου - Ποιά η ποινή του Εφετείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 33χρονος στην απολογία του εμφανίστηκε, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετανιωμένος

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε σήμερα ο 33χρονος άνδρας, ο οποίος τον Μάιο του 2012, είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του - οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης - τρεις 18χρονους φίλους, με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να βρει φρικτό θάνατο.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο Ηράκλειο, την ώρα που οι τρεις φίλοι επέστρεφαν μετά τη νυκτερινή τους διασκέδαση. Εκτός από τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός εκ των νεαρών, είχαν τραυματιστεί και οι δυο φίλοι του.

Τον Μάρτιο του 2014, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε κρίνει ένοχο τον 33χρονο, Μ.Δ., επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 4 μηνών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του κατηγορούμενου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.500 ευρώ και αφαίρεσης της άδειας οδήγησης του για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 33χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος 1,9gr/L αίματος.

Σήμερα διεξήχθη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό: Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ξανά ένοχο τον 33χρονο, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Τελικά του επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 6 μηνών (από 4 έτη στον α’ βαθμό) για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, και ποινή 6 μηνών για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης (8 μήνες στον α’ βαθμό).

Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν, κατά συγχώνευση, 3 έτη κι 10 μήνες, με αναστολή.

Ας σημειωθεί ότι στον 33χρονο επιβλήθηκε και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 6 μήνες.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει τη χορήγηση των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του και της ειλικρινούς μετάνοιας που ζητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Ο 33χρονος στην απολογία του εμφανίστηκε, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετανιωμένος, ρίχνοντας την ευθύνη για το δυστύχημα στο αλκοόλ.

Τραγικές φιγούρες στη σημερινή δίκη ήταν οι χαροκαμένοι γονείς του 18χρονου νεαρού, ενώ η κατάθεση της μητέρας του ήταν εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News