Ηράκλειο

ΟΤΟΕ: «Όχι» στο «ξήλωμα» των συμβάσεων

Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ θα βρίσκεται στο Ηράκλειο

«Όχι» στο «ξήλωμα» των κλαδικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων τους λένε οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως αναφέρουν «τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν» .Την Τρίτη 15/10 και ώρα 19:30 ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στο ΕΚΗ.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, σε όλη την Ελλάδα, η ΟΤΟΕ οργανώνει ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι τοπικές κοινωνίες για τα αντεργατικά σχεδία της Κυβέρνησης.
Πρώτη από όλες τις Ομοσπονδίες, η ΟΤΟΕ προχώρησε σε ανάλυση των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου. Δεκάδες δημοσιεύματα σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης αναπαρήγαγαν τις θέσεις μας και συνέβαλαν στην ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων και όχι μόνο.
Η συμμέτοχη όλων των τραπεζοϋπαλλήλων μα και των τοπικών ΜΜΕ θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, ενώ η ενημέρωση που θα προσφέρουν στελέχη της ΟΤΟΕ, θα είναι πολύπλευρη και σε βάθος.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες.
Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων των εργαζόμενων και των δημοσιογράφων του κέντρου και της περιφέρειας.
Σας καλούμε την ΤΡΙΤΗ 15/10/2019 όπου κλιμάκιο της ΟΤΟΕ, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο με σκοπό την ενημέρωση των Τραπεζοϋπαλλήλων του Νομού.

H συγκέντρωση πραγματοποιείται, ενόψει της κατάθεσης και της συζήτησης στη Βουλή του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου, που οι διατάξεις του πλήττουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
Τα θέματα, για τα οποία θα γίνει ενημέρωση στους συναδέλφους στις Τράπεζες και στους δημοσιογράφους, είναι:

Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης που πλήττουν τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (υπονόμευση της αρχής της εύνοιας για τον εργαζόμενο και της επεκτασιμότητας των Συμβάσεων):


Η κατάργηση, ουσιαστικά, της πρόσβασης στη Διαιτησία.
Η θεσμοθέτηση από την Κυβέρνηση έντονα αμφισβητούμενων παρεμβάσεων στη συλλογική αυτονομία και στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της ΟΤΟΕ για να μην περάσουν αυτές οι αντεργατικές ρυθμίσεις.
Οι διεκδικήσεις της ΟΤΟΕ για να επανέλθει η ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις.
Προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια