45χρονος αποπλάνησε ανήλικη - Μειώθηκε η ποινή σε 2,5 έτη

Ηράκλειο
45χρονος αποπλάνησε ανήλικη - Μειώθηκε η ποινή σε 2,5 έτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 45χρονος απαλλάχθηκε για τον βιασμό και κρίθηκε ένοχος μόνο για την αποπλάνηση

Στα “μαλακά” έπεσε την Τετάρτη ένας 45χρονος Κρητικός, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση αποπλάνησης μιας ανήλικης συγχωριανής του. Το συμβάν έλαβε χώρα πριν από περίπου 5 χρόνια σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Ο 45χρονος - σήμερα - άνδρας είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Χθες, ωστόσο, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάστηκε η έφεσή του, η ποινή του μειώθηκε στα 2,5 χρόνια.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2014, όταν η κοπέλα ήταν ηλικίας 14,5 με 15 ετών. Όπως κατήγγειλαν τότε στις Αρχές οι οικείοι της μικρής, ο κατηγορούμενος ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης τότε κοπέλας.

Ο 45χρονος δικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε τότε για τις πράξεις του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου. Τελικά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τού επέβαλε ποινή 10 ετών για τον βιασμό και ποινή 3 ετών για την αποπλάνηση. Η συνολική ποινή που του επιβλήθηκε - κατά συγχώνευση - ήταν κάθειρξη 11 ετών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι υπήρχε ένα φλερτ με την ανήλικη και πως δεν υπήρξε άσκηση βίας. Η ίδια η κοπέλα, πάντως, ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της.

Τελικά, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απάλλαξε τον 45χρονο για τον βιασμό και τον έκρινε ένοχο μόνο για την αποπλάνηση. Του αναγνωρίστηκε, ωστόσο, το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Τελικά, στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News