92χρονη Κρητικιά δώρισε οικόπεδο, μετά τη μεγάλη δωρεά στην «Παναγίτσα»

Ηράκλειο
92χρονη Κρητικιά δώρισε οικόπεδο, μετά τη μεγάλη δωρεά στην «Παναγίτσα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Στέλλα Λουλάκη - Κατσαράκη δώρισε οικόπεδο στην Άρβη, στη μνήμη των παιδιών και του άντρα της

Η καλλιέργεια ενός ανθρώπου φαίνεται στα δύσκολα! Και αυτή η γυναίκα, που έχει περάσει τα 90, αποτελεί παράδειγμα μιας αξιοπρεπούς και καλλιεργημένης γυναίκας, η οποία μοιράζει την περιουσία της, που είναι αρκετά σημαντική, ενώ παράλληλα διάγει έναν καρτερικό βίο, έχοντας το βάρος του χαμού των δύο γιων της και του συζύγου της βαθιά ριζωμένο στην ψυχή της.

Η Στέλλα Λουλάκη-Κατσαράκη, μια παλιά φιλόλογος του Ηρακλείου, έχασε παιδιά και σύζυγο και εξορκίζει το κακό, κάνοντας δωρεά την περιουσία της. Πριν από λίγες ημέρες, στα 92 της, δώρισε στον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Άρβης ένα οικόπεδο για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή, ενώ πριν από 2,5 χρόνια η δωρεά που είχε κάνει είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον εντός και εκτός Κρήτης, αφού δώρισε στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας του Μασταμπά μια τριώροφη οικοδομή 700 τ.μ., που βρίσκεται νοτιοανατολικά της εκκλησίας.

Μια ανάρτηση πριν από μερικές ημέρες στο Facebook έγινε η αφορμή για αυτήν εδώ τη μικρή αναφορά στο πρόσωπο αυτής της γυναίκας. Στην ομάδα του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης αναρτήθηκαν φωτογραφίες από τη διαχειρίστρια της ομάδας Κατερίνα Νοδαράκη, που δείχνουν την κυρία Στέλλα Λουλάκη-Κατσαράκη, παρά την ηλικία της - έχει περάσει τα 90 - να βρίσκεται στο συμβολαιογραφείο της Αφροδίτης Λουλάκη στην Άνω Βιάννο για να υπογράψει τη δωρεά του οικοπέδου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής. Η ίδια εικονίζεται στις φωτογραφίες συνοδευόμενη από άτομα της οικογένειάς της, αλλά και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης, για τη σύναψη της συμβολαιογραφικής πράξης.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, ακολούθησε ένα μικρό γεύμα, ενώ φαίνεται ότι ο Σύλλογος είχε απονείμει από τις 27 Ιουλίου 2019 τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην κ. Στέλλα Λουλάκη-Κατσαράκη.

Θερμές ευχαριστίες

Μάλιστα, την ανάρτηση συνοδεύει και σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης, στην οποία αναφέρεται: «Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης έχει τη χαρά να ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη δωρεά οικοπέδου, εντός του οικισμού της Άρβης, από την κ. Στέλλα Λουλάκη-Κατσαράκη. Η δωρεά έγινε εις μνήμην των θανόντων της, με σκοπό στο οικόπεδο να αναγερθεί το “Πολιτιστικό Κέντρο Άρβης”, το οποίο θα φιλοξενεί πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου (θεατρικές παραστάσεις, λειτουργία βιβλιοθήκης κ.ά.).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Άρβης δέχτηκαν με χαρά και ευγνωμοσύνη τη δωρεά.

Ως Δ.Σ. του συλλόγου αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την κ. Αικατερίνη Λουλάκη-Λυριτζάκη, καθώς και τους Τίμη και Μαρία Λυριτζάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη στήριξη τους όλο αυτό το διάστημα.

* Η κ. Στυλιανή Λουλάκη-Κατσαράκη γεννήθηκε στη Βιάννο και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε ως φιλόλογος σε σχολεία του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής της πόλης. Σήμερα ζει στο Ηράκλειο και παραμένει ενεργός πολίτης με την προσφορά της προς άτομα που χρήζουν στήριξης, καθώς και σε φορείς, όπως εν προκειμένω με τη δωρεά της προς την κοινωνία της Άρβης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News