Ηράκλειο

Λύκειο Βιάννου: «Να νιώθουν πως δεν είναι μαθητές β’ κατηγορίας»

Πως σχολιάζει ο δήμαρχος τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Mετά την απόφαση των μαθητών του Λυκείου Βιάννου να προχωρήσουν σε κατάληψη καθώς κάνουν μάθημα μόλις 2-3 ώρες τη μέρα, υπήρξε και η αντίδραση της δημοτικής αρχής καθώς όπως επισημαίνει υπάρχουν πολλές ελλείψεις και το σχολείο βγήκε από τη λίστα των δυσπρόσιτων. Ο Μηνάς Σταυαρακάκης ανέφερε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να νιώθουν ότι είναι μαθητές β’ κατηγορίας,

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης:

«Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές του Λυκείου Βιάννου και οι γονείς τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «βουνό» προβλήματα, που εστιάζονται στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο Λύκειο Βιάννου οι ελλείψεις σε καθηγητές το φετινό εκπαιδευτικό έτος είναι πολλές, ώστε δικαιολογημένα μπορεί να πει κανείς πως δεν μπορούμε να μιλάμε για μια Παιδεία ισότιμη για όλους τους μαθητές.

Οι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας, οφείλουν να ενσκήψουν στα ζητήματα αυτά, ώστε τα παιδιά που ζουν στο Δήμο Βιάννου, αλλά και στην ενδοχώρα της Κρήτης γενικότερα να νιώθουν πως δεν είναι μαθητές β κατηγορίας, αλλά πως λαμβάνουν τη Γνώση που προσφέρει η δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης, μέσα από την ίδια διαδικασία στην οποία μετέχει όλη η μαθητιώσα νεολαία.

Η έλλειψη σε καθηγητές και η απροθυμία τους να διδάξουν στη Βιάννο, επιτείνεται από το γεγονός πως το σχολείο του Δήμου μας έχει βγει από τη λίστα των δυσπρόσιτων, κάτι που αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο επέλεγε τα προηγούμενα χρόνια να διδάξει στο Δήμο μας.

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των γονέων, ζητώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τα καταγεγραμμένα και σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια