Προγράμματα Erasmus+: Ημερίδα για την διαμόρφωση Οικολογικής Συνείδησης

Κρήτη
Προγράμματα Erasmus+: Ημερίδα για την διαμόρφωση Οικολογικής Συνείδησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερίδα οργανώνεται στο ΙΤΕ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος στο σχέδιο με τίτλο “Διαμόρφωση κριτικής σκέψης σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης στα σχολεία με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών (ΤΠΕ) - Sea 4 all» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ .

Στόχος του προγράμματος είναι η Διαμόρφωση Οικολογικής Συνείδησης ιδιαίτερα για τη Θαλάσσια Ρύπανση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών με χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και άλλων ψηφιακών εφαρμογών. Στο πλαίσιο τη διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, οργανώνεται ημερίδα και δράση μελέτης στο πεδίο.

Η ημερίδα οργανώνεται σήμερα Τετάρτη 9/10/2019 σε συνεργασία με το ΙΤΕ, που είναι και ο συντονιστής του έργου sea4all,  από τις 8:30 έως τις 16:30 στην αίθ. "Α. Παγιατάκη" (κεντρικό κτίριο ΙΤΕ). 

Το πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώνεται με ενημέρωση για τα προγράμματα Εrasmus+, παρουσίαση των δυνατοτήτων συνεργασίας και επιμόρφωσης που προσφέρουν οι Βασικές Δράσεις ΚΑ1/ ΚΑ2 (κεντρικό αμφιθέατρο ΙΤΕ).  Η δράση στο πεδίο υλοποιείται με τη συνεργασία του ΚΠΕ Ιεράπετρας και θα πραγματοποιηθεί στη Χρυσή στις 19/10/2019.

Η σύμπραξη SEA4ALL η οποία έφερε κοντά πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και φορείς εκπαίδευσης από Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Αγγλία, ολοκληρώνεται με μια καταληκτική ημερίδα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στο ΙΤΕ όπου θα γίνει η  παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του προγράμματος SEA4ALL με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος και θαλάσσιας ρύπανσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News