Βόλτα γυναικών για την πρόληψη καρκίνου του μαστού

Ηράκλειο
Βόλτα γυναικών για την πρόληψη καρκίνου του μαστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,20 Οκτ 2019, 11:00
Λότζια
Ο αγώνας πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά, στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ., Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Αγώνας-Βόλτα δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, γι'αυτό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

Ωστόσο, η πλατφόρμα έκλεισε και δεν υπάρχουν διαθέσιμες συμμετοχές, καθώς η ανταπόκρισή του κόσμου ήταν απρόσμενη.

Παρόλα αυτά, μπορεί να τρέξει ο καθένας, χωρίς συμμετοχή και χωρίς racepack.

Θα παρέχεται ιατρική κάλυψη, δίπλωμα συμμετοχής και κεράσματα για όλους.

Η διάθεση race pack για όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή θα γίνει στις 14 και 15 Οκτωβρίου, ώρα:10:00-19:00, από το γραφείο του Συλλόγου, Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος. Σε περίπτωση διαθεσιμότητας, θα δίνονται από τις 9 ως τις 10.30 π.μ., λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

«Στην τιμή των 5 ευρώ που θα καταβάλουν όσοι έχουν κάνει ήδη εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περιλαμβάνεται μπλουζάκι, τσαντάκι πλάτης, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Μαζί μας, έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης από τις 9:30 το πρωί ως τις 13:30. Γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία.

Επίσης στο χώρο έναρξης του Αγώνα Γυναικών θα βρίσκεται ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», προκειμένου να ενημερώσει για τη δράση του αλλά και για να λάβει δείγματα σιέλου από όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας), ώστε να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος με δωρεά μυελού των οστών.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News