Φθαρμένες γέφυρες: Από ποιες περνάμε καθημερινά;

Ηράκλειο
Φθαρμένες γέφυρες: Από ποιες περνάμε καθημερινά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβρωση του οπλισμού, αποσάθρωση σκυροδέματος και σίδερα που προεξέχουν

Ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο γύρω από τη συντήρηση έργων με φόντο τα ασυντήρητα έργα και το κενό συντήρησης στα παλαιότερα έργα στα οποία δεν υπήρχε πρόβλεψη γύρω από τη συντήρηση τους.

Με τη βούλα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου του ΒΟΑΚ καθώς και των τεχνικών έργων, ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης, όπως αποκαλύπτει η ΚΡΗΤΗ TV.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στη τσιμεντένια γέφυρα της εθνικής οδού, στο ύψος του Κατσαμπά.

Στη φθορά του χρόνου έχει αφεθεί και η γέφυρα του ΒΟΑΚ στη Λεωφόρο Καζαντζίδη. Διάβρωση του οπλισμού, αποσάθρωση σκυροδέματος και σίδερα που προεξέχουν.

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε απαράδεκτες εικόνες και στο ύψος της γέφυρας Καζαντζίδη, που οδηγεί στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Δείτε σε φωτογραφίες τη φθορά που έχουν υποστεί οι γέφυρες:

Στρατηγικό σχέδιο για το ΒΟΑΚ

Με έγγραφο που απέστειλε, τον περασμένο Μάιο, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου υποδομών προς την Περιφέρεια Κρήτης, τονίζει ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να εκπονήσει και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα στρατηγικό σχέδιο για τη συντήρησή του ΒΟΑΚ και των τεχνικών έργων.

Με βάση αυτό το σχέδιο θα εντοπιστούν οι περιοχές που χρήζουν παρέμβασης και θα ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες ώστε με βάση τους διαθέσιμους πόρους σε ετήσια βάση να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News