Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στον γιο του: «Έπεσε» χαστούκι από τη γιαγιά στην δίκη

Κρήτη
Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στον γιο του: «Έπεσε» χαστούκι από τη γιαγιά στην δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές μεγάλης έντασης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου

Εν μέσω εντάσεων ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Κρητικού άνδρα, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά, πριν από μερικά χρόνια, τον ανήλικο γιο του.

Κατά την έναρξη της δίκης που διεξάγεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ειδικότερα, ο πατέρας του μικρού υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν ασελγούσε στο παιδί του, ενώ ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά του παιδιού προέβη στην εν λόγω καταγγελία προκειμένου να του «πάρει το παιδί».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της γιαγιάς, η οποία έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Ωστόσο, την ώρα που η γυναίκα περνούσε δίπλα από το εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να ξεκινήσει να καταθέτει ενώπιον της Έδρας, χαστούκισε τον πατέρα του εγγονού της.

Όπως είναι λογικό, η ένταση χτύπησε «κόκκινο», με την αδερφή του κατηγορούμενου που βρισκόταν στο ακροατήριο να φωνάζει στη γιαγιά «ντροπή σου!».

Η Έδρα επέπληξε τη γιαγιά ζητώντας της να ηρεμήσει, ενώ ζήτησε και την απομάκρυνση της αδερφής του κατηγορούμενου από την αίθουσα. Κατόπιν, η δίκη συνεχίστηκε κανονικά.

Στην κατάθεσή της, η γιαγιά του παιδιού αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του εγγονού της, ο οποίος αρνιόταν να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Όπως είπε η γυναίκα, η ίδια ήθελε το παιδί να βλέπει τον πατέρα του, και για αυτό ήταν εκείνη που το πήγαινε στο σπίτι του τελευταίου τα σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, από κάποιο χρονικό σημείο κι έπειτα, το αγοράκι αρνιόταν πεισματικά να συναντήσει τον πατέρα του με αποτέλεσμα η γιαγιά του να αναγκαστεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το τι συμβαίνει.

Εκτός από τη γιαγιά, κατέθεσε σήμερα και ο αδελφός του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο τελευταίος να έκανε ποτέ στο παιδί του αυτά τα οποία του αποδίδονται.

Επίσης, εξετάστηκαν από την Έδρα η εκπαιδευτικός του μικρού στον παιδικό σταθμό, μια φίλη της γιαγιάς με την οποία είχε μιλήσει το παιδί, αλλά και η παιδοψυχολόγος η οποία είχε εξετάσει το αγοράκι.

Σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο, το παιδί αρχικά δεν της «ανοιγόταν». Ωστόσο, μετά από κάποιες συνεδριάσεις άρχισε να της εκμυστηρεύεται τα όσα φέρεται να βίωνε στα χέρια του πατέρα του.

Όπως είπε η παιδοψυχολόγος, τα όσα της είπε το παιδί, αποκλείεται να τα «φαντάστηκε» και να τα "έβγαλε με το μυαλό του".

Είπε ακόμη ότι το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς μέχρι σήμερα.

Μετά τη σημερινή διακοπή, η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News