Ηράκλειο

«Ηράκλειο 3.7.5»: Ζητά τον ορισμό νέας διοίκησης στη ΔΕΠΑΝΑΛ

Το χρονικό του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Δημοτική παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5», με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, πήρε θέση για την απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, θέμα το οποίο συζητήθηκε χθες στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο «ο λαός του Ηρακλείου δεν πρόκειται να πληρώσει την ανικανότητα της μειοψηφικής δημοτικής αρχής.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όσοι επιχειρούν την αντιστροφή της πραγματικότητας σύντομα διαψεύδονται. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7/10) αναδείχθηκε ότι η μελέτη, που εισηγήθηκε η απερχόμενη διοίκηση ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ (που έχει απορροφήσει και την ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ) για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ήταν ανεπαρκής με ανακριβείς και αναξιόπιστες εκτιμήσεις οικονομικών μεγεθών. Τα ερωτήματα που έθεσαν οι παρατάξεις για σοβαρά θέματα αξιοποίησης των υπό άντληση κεφαλαίων έμειναν αναπάντητα. Υπενθυμίζουμε ορισμένα  εξ αυτών:

  • Πότε υιοθετήθηκαν ο κανονισμός λειτουργίας και το οργανόγραμμα της ενοποιημένης εταιρίας και γιατί δεν κοινοποιήθηκαν έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο συνοδεύοντας τη μελέτη;
  • Με ποιες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις;
  • Με ποιες διαδικασίες θα ανατεθούν οι εργασίες συντήρησης;
  • Πόσοι διευθυντές απαιτούνται για να διοικηθεί μια δημοτική εταιρία αυτού του μεγέθους και γιατί προβλέπονται δύο τεχνικές διευθύνσεις;

Τα 5 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να διατεθούν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι περιουσία του λαού του Ηρακλείου και αυτά προστατεύσαμε με την ψήφο μας. Έχουμε άλλη αντίληψη για την διαχείριση των πόρων και αυτό θα αναδειχθεί σύντομα και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

Να οριστεί νέα διοίκηση στη ΔΕΠΑΝΑΛ

Είναι βέβαιο ότι ο τομέας του πολιτισμού απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και σημαντικούς πόρους. Ας γίνει μια νέα αρχή και ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ έχει λήξει. Είναι σκόπιμο να οριστεί άμεσα η νέα διοίκηση η οποία θα αναλάβει να αναμορφώσει τη σχετική μελέτη και να προσκομίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια τεκμηριωμένη πρόταση για την λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου και τις ανάγκες σε χρηματοδότηση.  

Όπως όλοι γνωρίζουν έχουμε καταθέσει από τον Αύγουστο του 2019 πρόταση συνεργασίας που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι εποπτευόμενοι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προωθούν τη στρατηγική του Δήμου υιοθετώντας αξιόπιστα επιχειρησιακά σχέδια σε βάθος τετραετίας με τεχνοκρατική υποστήριξη και περιοδική αναθεώρηση όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.  

Τιμωρούν τους Ηρακλειώτες και την ενότητα

Η Δημοκρατία λειτουργεί με διάλογο και αναζήτηση συνθέσεων για το καλό του τόπου μας. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε πρακτικές πολιτικών εκβιασμών και διχαστικών ενεργειών που βρίσκονται ούτως ή άλλως σε αναντιστοιχία με την εκφρασμένη βούληση του λαού του Ηρακλείου. Ούτε πρόκειται να ακολουθήσουμε τακτικές διγλωσσίας με τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανακοινώσεις που δεν συμβαδίζουν με αυτές.

Αυτοί που σήμερα εγκαλούν την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ως τιμωρούς, ας ρωτήσουν τον εαυτό τους καλύτερα γατί συνεχίζουν να τιμωρούν οι ίδιοι τους Ηρακλειώτες και την ενότητα, αγνοώντας την πρόσφατη ετυμηγορία τους.

Ας επανέλθουν στην οδό της κοινής λογικής και ας επιδιώξουμε μια κοινή προσέγγιση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με όλα τα δεδομένα ανοικτά πάνω στο τραπέζι του διαλόγου.

Το χρονικό του Δημοτικού συμβουλίου

Σε πολιτικό “ναυάγιο” για τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου κατέληξε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ κατά 5 εκατ. ευρώ, με σκοπό - σύμφωνα με σχετική μελέτη που αμφισβητήθηκε πάντως ως προς την τεκμηρίωσή της από την αντιπολίτευση - την κάλυψη εξοπλιστικών και άλλων αναγκών για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. 

 Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ, και για τους ακριβείς... τύπους η σχετική εισήγηση για τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Ηρακλείου στη γενική συνέλευση της ΔΕΠΑΝΑΛ που θα αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δημοτικής Επιχείρησης κατά 5 εκατ. ευρώ, με χρήματα από το δημοτικό ταμείο, δεν πέρασε, αφού μετά από μια έντονη συζήτηση, με αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς, καταψηφίστηκε από 4 παρατάξεις: τη δημοτική κίνηση “Ηράκλειο 3.7.5” με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, την παράταξη “Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες” με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό, τη “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη και την παράταξη “ΣυνΠράξη Δημοτών” με επικεφαλής τον Πέτρο Ινιωτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια