Ηράκλειο

Νέο εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Τραυματίστηκε στα μάτια και το πρόσωπο, μετά από έκρηξη μπαταρίας

Νέο ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Ειδικότερα, το ατύχημα συνέβη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όταν εξερράγη μπαταρία κλάρκ, τραυματίζοντας σοβαρά στα μάτια και στο πρόσωπο έναν  εργοδηγό.

Τα παραπάνω αναφέρονται - μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, επιπροσθέτως, στη σχετική ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στο εργοστάσιο έχει γίνει πλέον άκρως επικίνδυνη καθώς τα εργατικά ατυχήματα, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν εγκυμονεί μόνο στους χώρους της παραγωγής αλλά ουσιαστικά σε όλο το εργοστάσιο, σε κάθε πόστο. Με λίγα λόγια ακόμα και το να διασχίσεις περπατώντας την μονάδα μπαίνει η ζωή σου σε κίνδυνο!

Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να τονίσουμε ακόμη μια φορά ότι η διαδικασία συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού δεν είναι δευτερεύον καθήκον, ούτε προαιρετικό, και αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων. Έχει σοβαρή ευθύνη η εργολάβος εταιρία για την κατάσταση.

Δεν πέρασε ούτε μήνας από την παρέμβαση των εργαζομένων και του σωματείου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου όπου αναδείχτηκε και το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μετράμε σακατεμένους εργάτες.

Την ίδια στιγμή παραμένει αναπάντητο από πλευράς υπουργείου εσωτερικών και το αίτημα για συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση των ζητημάτων του εργοστασίου της ανακύκλωσης.

Το αίμα που αργά η γρήγορα θα τρέξει στο εργοστάσιο θα είναι στα χέρια και του Δήμου Ηρακλείου και της Κυβέρνησης.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον συνάδελφο εργοδηγό.»

 

                                               

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια