Θέσεις πάρκινγκ κατά προτεραιότητα ζητούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου

Ηράκλειο
Θέσεις πάρκινγκ κατά προτεραιότητα ζητούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύση στο καθημερινό πρόβλημα εύρεσης θέσεων πάρκινγκ ψάχνουν οι μόνιμοι κάτοικοι Ηρακλείου

Να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους για κατά προτεραιότητα θέσεις πάρκινγκ ζητούν για πολλοστή φορά οι μόνιμοι κάτοικοι στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα της 1ης Κοινότητας, που, όπως κάνουν γνωστό, «είναι διατεθειμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις εάν δε δουν αυτό που επιθυμούν να γίνεται πραγματικότητα.»

Με δεδομένο το καθημερινό πρόβλημα εύρεσης θέσης στάθμευσης που αντιμετωπίζουν και με σύνθημα «Όχι άλλη καθυστέρηση», την περασμένη εβδομάδα η 1η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου απέστειλε στο Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο την υπ’ αριθμ. 44/2019 απόφασή της, με την οποία υποστηρίζει το αίτημα των μόνιμων κατοίκων του κέντρου. Όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Ηρακλείου, φαίνεται από το πρακτικό της συνεδρίασης ότι η απόφαση του συμβουλίου της κοινότητας πάρθηκε ομόφωνα.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι του κέντρου αναφέρουν πως «χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή, που επιβεβαιώνει την αποδοχή του αιτήματός μας από όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις τοπικές κοινότητες Ηρακλείου, όπως αυτή είχε εκφραστεί και πριν από μήνες στην προεκλογική περίοδο, στις επαφές που είχαμε κάνει με αυτές. Εκφράζουμε όμως τη δυσφορία μας για την καθυστέρηση των διαδικασιών υλοποίησης (που έχουν ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες!), γεγονός που οδηγεί πολλούς συμπολίτες μας (όπως ακούμε σε διάφορες συζητήσεις) να μην πιστεύουν πως η δημοτική Αρχή έχει πραγματικά σκοπό να πραγματοποιήσει τα συμφωνηθέντα.

Έτσι για άλλη μια φορά, όπως σημειώνουν, ζητούν την επιτάχυνση των διαδικασιών από τη δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως, «αν δε δούμε κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσουμε οργάνωση κινητοποιήσεων μέσα από γενικές συνελεύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News