Ηράκλειο

Erasmus+: Ενημέρωση για το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εορτασμού των «ErasmusDays» 2019

Για τις ευκαιρίες κινητικότητας νέων και την δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές ή εθελοντικές δραστηριότητες, πραγματοποιείται εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος Erasmus+, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους και από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

Η εθελοντική οργάνωση ΑΤΑΧΤΟΙ και η Μ.Κ.Ο. Νεολαίας YouthnetHellas- Δίκτυο Νέων Ελλάδας, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κινητικότητες Νέων μέσω του προγράμματος Erasmus+» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας στην Ανδρόγεω 4. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια εορτασμού των «ErasmusDays» 2019, που λαμβάνουν χώρα μεταξύ 10,11 και 12 Οκτωβρίου 2019 σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

19:00 Παρουσίαση Μ.Κ.Ο. Νεολαίας «ΑΤΑΧΤΟΙ», Σαράντης Σιμάκης

19:15 Παρουσίαση Μ.Κ.Ο. Νεολαίας «YOUTHNETHELLAS», Ρένα Σωπασή

19:30 Ευκαιρίες κινητικότητας Νέων μέσω του προγράμματος Erasmus+ Youth, Μαρία Συμεωνίδου

19:50 Εμπειρίες Νέων από Κινητικότητες Erasmus+ (ΚΑ1 &EVS), Μιράντα Ξυλούρη (YouthnetHellas), Δήμητρα Πρινάρη (ΚΟΙΠΟΔΙ), Νίκος Σπετσίδης (Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου), Κατερίνα Καναροπούλου & Πιταρίδη Κάλλια ESN (EuropeanStudentNetwork).

«Το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας ως σκοπό να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Βασικοί στόχοι του σωματείου μας είναι η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η φροντίδα του περιβάλλοντος, η ενεργοποίηση των πολιτών μέσω δράσεων και η ανακαίνιση παιδικών δωματίων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από 270 Εθελοντές έχουν βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια, ενώ την δεδομένη στιγμή ( Αύγουστος 2019 ) έχουμε 57 Εθελοντές Ενεργούς και Αρωγούς και 44 άτομα Υποστηρικτές . Το 2018 η ομάδας μας βραβεύτηκε από τον Δήμο Ηρακλείου με τιμητικό μετάλλιο, για την προσφορά μας σε κοινωνικά ζητήματα της πόλης και την εξεύρεση λύσεων.»

«Ο Μη Κυβερνητικός – Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός YouthnetHellas έχει σαν σκοπό την ενασχόληση των νέων με την κοινωνία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η YouthnetHellas βραβεύτηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2013 στις Βρυξέλλες για τον τομέα του εθελοντισμού και το Βραβείο Αριστείας της Ουνέσκο 2013 για την πρόταση You.Re.Ca. στα πλαίσια του 8ου Φόρουμ Νεολαίας στο Παρίσι. Το 2015 βραβεύθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Δημοκρατικού Πολίτη στην κατηγορία Μ.Κ.Ο. της χρονιάς.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια