«Βέλη» Σπίρτζη και Πολάκη για το ΒΟΑΚ

Ηράκλειο
«Βέλη» Σπίρτζη και Πολάκη για το ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Χρήστου Σπίρτζη και Παύλου Πολάκη για το ΒΟΑΚ καθώς έκαναν λόγο για εμπαιγμό των Κρητικών.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τις πρώτες κινήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για το μεγάλο έργο και τους βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Όπως τόνισε από την Κρήτη ο Χρήστος Σπίρζης «ο ΒΟΑΚ θα γίνει από εμάς και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

"Υπάρχουν μελέτες και όχι σκίτσα"

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, οι πολίτες της Κρήτης γνωρίζουν πολύ καλά αν πρόκειται για σκίτσα, παραπέμποντας στα στοιχεία που ο ίδιος παρουσίασε στις 27 Μαρτίου 2019, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακυρώνει το σχεδιασμό που έγινε, χωρίς να εξηγεί ποιος είναι ο δικός της σχεδιασμός, χαρακτηρίζοντας «κωλοτούμπα» τη στάση αυτή, που οδηγεί την υλοποίηση του έργου, όπως ανέφερε, σε απροσδιόριστο χρόνο.

Όπως τόνισε « Ο ΒΟΑΚ θα γίνει με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν πρόκειται μέσα σε αυτή την τετραετία να γίνει οτιδήποτε. Η ανατροπή του σχεδιασμού με τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες στέλνει την υλοποίηση σε απροσδιόριστο  χρόνο. Υπάρχουν μελέτες και όχι σκίτσα σε κλίμακα 1:5000 ενώ έχουν ανατεθεί μελέτες σε κλίμακα 1:2000 με σκοπό να δοθούν εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και να μην έχει η υλοποίηση του έργου καθυστερήσεις όπως τα προηγούμενα οδικά έργα».

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι « τα έργα προχώρησαν γιατί εμείς δεν κλέβουμε. Θέλαμε να γίνει  ο ΒΟΑΚ και όχι να φάμε λεφτά σε μελέτες ή σε παράπλευρα οφέλη που προκύπτουν από τα δημόσια έργα. Έτσι όπως λένε ότι θέλουν να κάνουν το έργο, ένα είναι σίγουρο ότι έργο δεν θα γίνει όπως απαιτούν οι συνθήκες. Δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί ως αυτοκινητόδρομος. Επιπλέον η απουσία διοδίων ήταν μια κεντρική πολιτική επιλογή μας, για τις νησιωτικές περιοχές που σε καμία περίπτωση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, δεν υπολογίζει η σημερινή κυβέρνηση».

Ακολουθεί ανοιχτή σύσκεψη για την αυτοδιοίκηση διοργανώνεται σε συνεργασία των Ν.Ε Ηρακλείου- Λασιθίου με τον Τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί στο κτιριακό συγκρότημα Αθηνά ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Καλούμε όλους τους φίλους, μέλη, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες του αυτοδιοικητικού χώρου (Α και Β βαθμού) από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου- Λασιθίου, να παραβρεθούν και να συμμετέχουν».

Προηγήθηκε την Παρασκευή εκδήλωση της Ο.Μ. Μαλεβιζίου. 

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του κ. Πολάκη:

"Εξαιρετική από άποψη μαζικότητας και ουσίας ήταν η εκδήλωση της Ο.Μ. Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ χθες στο Γάζι Ηρακλείου, με κεντρικούς ομιλητές τον πρ. Αν. Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη και τον πρ. Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, παρόντος και του πρ. αν. Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, Βουλευτών από την Κρήτη, αυτοδιοικητικών στελεχών κ.α. Η σύνθεση και η συμμετοχή του Ηρακλειώτικου κοινού στην εκδήλωση επικύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την επιχειρούμενη διεύρυνση που ξεκίνησε για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αποτελεί το πλατύ δημοκρατικό κοινωνικό ρεύμα της νέας εποχής που θα αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, πιο ώριμα και πιο αποφασιστικά.

Για τον στόχο αυτό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του, «η Κρήτη και οι Κρητικοί/ιές θα πρωτοστατήσουν στη νέα προσπάθεια, γιατί πάντα ήταν απέναντι από τη δεξιά και ειδικά την μητσοτακέικη δεξιά». Και συνέχισε αναφέροντας «πλέον ξέρουμε τα λάθη μας. Πρέπει να συμμαχήσουμε με κάθε ανήσυχο άνθρωπο που θέλει να ζήσει σε μια καλύτερη χώρα. Κάναμε ένα βαρύ συμβιβασμό για να βγάλουμε τη χώρα από το πηγάδι. Μας κόστισε πολύ, αλλά κρατήσαμε την κοινωνία όρθια και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ο πόλος της δημοκρατικής παράταξης, της αντίστασης και της Αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό όλο και πιο πολύ κόσμος θέλει να έρθει σε εμάς, για να αντιταχθεί σε μια αισχρά νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση ο Χανιώτης Βουλευτής τόνισε πως «η ΝΔ ξεφτιλίστηκε σε πολλά προεκλογικά της επικοινωνιακά υπερόπλα, όπως το Μακεδονικό. Τώρα βλέπουμε ότι τα δικά μας F16 φυλάνε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά αεροσκάφη. Κάνανε πολιτική τυμβωρυχία με τους νεκρούς στο Μάτι, ενώ ο Μητσοτάκης “τα γύρισε” πριν μερικές μέρες στον ΟΗΕ. Και ο τρίτος τομέας που ξεφτιλίστηκαν ήταν το προσφυγικό. Λέγανε ότι ο Αλέξης, η Τασία και ο κακός ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους πρόσφυγες και είδαμε τι έγινε στη Μόρια».

Συνεχίζοντας, ο Παύλος Πολάκης εξήγησε ότι τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ συμπυκνώνονται σε τρεις βασικές επιδιώξεις: την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων σε όλον τον δημόσιο τομέα με αιχμή την ιδιωτική ασφάλιση που ετοιμάζει σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, την έφοδο στα 37 δις που μαζέψαμε με τους κόπους του ελληνικού λαού και «που θέλουν να τα ξαναπάνε στις τράπεζες για να τα δώσουν αυτές δανεικά και αγύριστα σε φίλους τους επιχειρηματίες» και τέλος, το κουκούλωμα των αποκαλύψεων διαφθοράς και σκανδάλων που «βγάλαμε εμείς». «Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό! Η διακυβέρνηση μας ήταν ένα μεγάλο δίδαγμα για το πώς θα λειτουργήσουμε την άλλη φορά» σημείωσε ο Π. Πολάκης.

Στη δε ομιλία του ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Αν. Αττικής Χρ. Σπίρτζης, ανέδειξε μεταξύ άλλων το σημαντικότατο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το νησί, ένα που περίμεναν για δεκαετίες οι Κρητικοί. Αναφερόμενος σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της αρμοδιότητάς του ο Χρ. Σπίρτζης στάθηκε μεταξύ άλλων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας που έχουν μείνει πίσω αλλά και στο θέμα-φωτιά με τα διόδια στο ΒΟΑΚ, που το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε ζήτημα σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News