Ηράκλειο

Ισχυροί νοτιάδες στην Κρήτη παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους

Πολλά Μποφώρ σαρώνουν το νησί

Επικίνδυνη η οδήγηση, καθώς πετάγονται στους δρόμους αντικείμενα και κλαδιά - Προσοχή στους οδηγούς

Ισχυροί νοτιάδες σάρωσαν απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί από την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή ενισχύθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να φτάνουν κατά τόπους και τα 8 Μποφόρ.

Σε πολλές περιοχές στην Κρήτη δημιουργήθηκαν προβλήματα, καθώς αντικείμενα, κλαδιά από δένδρα, ακόμα και κάδοι, μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα και αιφνίδια μπροστά στα οχήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr, από το οδικό δίκτυο Χερσονήσου - Ηρακλείου. 

Κλαδιά στη μέση του οδοστρώματος και οδηγοί να έχουν σταματήσει στην άκρη τα οχήματά τους.

Μάλιστα οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινδύνευσε και κατέβηκε από το όχημά του, ώστε να πάει να μετακινήσει το κλαδί που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.

Πολλά τα προβλήματα από το πρωί και στα Χανιά, καθώς στις Βρύσες ένα δέντρο έπεσε το πρωί πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, ενώ στη Γεωργιούπολη Καβρού, είχε διακοπή ρεύματος.

Πυλώνας φωτισμού, μάλιστα «έκοψε» εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων στο ανοιχτό κολυμβητήριο στα Χανιά, καθώς δεν άντεξε στο σημείο όπου είναι οι προβολείς και έκοψε. 

 

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Παρά τους ισχυρούς ανέμους ωστόσο κανονικά αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Κρήτης το βράδυ, ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, εφιστά την προσοχή των πολιτών και κυρίως σε εκείνους που έχουν ελλιμενιζόμενα σκάφη. 

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, οι ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών της περιοχής θα πρέπει να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Γνωρίζεται επίσης, ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

Προβλήματα στις πτήσεις

Προβλήματα υπήρξαν και στις προγραμματισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», οι οποίες και κατευθύνθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια