Γιάννης Κουράκης προς Λίνα Μενδώνη: Ζήτησε την παραχώρηση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο
Γιάννης Κουράκης προς Λίνα Μενδώνη: Ζήτησε την παραχώρηση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προτάσεις του Γιάννη Κουράκη στην Υπουργό Πολιτισμού

Ο Γιάννης Κουράκης, ως επικεφαλής στελεχών της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5, συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, συμβάλλοντας και ενισχύοντας τη θέση για παραχώρηση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο.

 Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του Πολιτισμού στο Ηράκλειο και ανέπτυξε τις εξής προτάσεις:

  • Προώθηση της δημιουργίας του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΝΩΣΟΥ και μιας ζωντανής Πολιτιστικής Διαδρομής σύνδεσης των μνημείων με τον αστικό ιστό και την ύπαιθρο. Για το λόγο αυτό προτείνεται η εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού για την περιοχή που θα αποτελέσει ευκαιρία για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού και θα θέσει τα θεμέλια για την υλοποίηση του έργου.
  • Παραχώρηση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου, με στόχο μια ολοκληρωμένη ανάδειξη και συνολική διαχείριση του μνημείου. Η περαιτέρω αξιοποίηση των Τειχών θα αναβαθμίσει της εικόνας της πόλης και το άνοιγμα τους και στην πολιτιστική, καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και σε άλλες δράσεις.
  • Ενιαία διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων που παραχωρούνται σε ιδιώτες και επαγγελματίες με σύγχρονες, καλαίσθητες και με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να αναβαθμιστεί η αισθητική εικόνα της πόλης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία του Δήμου, των επαγγελματιών και του υπουργείου Πολιτισμού, για να υπάρχει καλαισθησία στη πόλη και στήριξη των επαγγελματιών.

Ο κ. Γιάννης Κουράκης σε δήλωσή του τόνισε ότι «η πολιτιστική κληρονομιά είναι καθοριστική για την ταυτότητα του τόπου μας. Η ιστορία μας, τα μνημεία και ο άυλος πολιτισμός που μας περιβάλλει αποτελούν τις κοινές ρίζες και αναφορές που μας δένουν με το Ηράκλειο. Παράλληλα, η αξιοποίηση της προκαλεί σημαντικές θετικές επιπτώσεις όσον αφορά την εικόνα της πόλης και την ελκυστικότητα της ενώ παράλληλα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News