Ο καιρός στην Κρήτη: Μικροπροβλήματα από τους ισχυρούς Νοτιάδες - Προσοχή από το Λιμενικό

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Μικροπροβλήματα από τους ισχυρούς Νοτιάδες - Προσοχή από το Λιμενικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και 8 Μποφόρ οι άνεμοι στην Κρήτη

Μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής θα πνέουν στην Κρήτη ισχυροί Νότιοι άνεμοι, οι μέγιστες εντάσεις των οποίων ξεπερνά τα 8 Μποφόρ.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) συνεχίζονται και σήμερα, Παρασκευή, οι ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 7 με 8 Μποφόρ στο Δυτικό Κρητικό Πέλαγος.

Πάντως, οι Νοτιάδες, οι οποίοι πνέουν πολύ ισχυροί από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, έχουν ήδη προκαλέσει μικροπροβλήματα στο νησί, χωρίς ωστόσο να έχουν επηρεαστεί οι θαλάσσιες ή από αέρος συγκοινωνίες.

Προσοχή συστήνει το Λιμενικό - Έφυγαν τα πλοία

Ειδικότερα, τα πλοία της γραμμής κατέπλευσαν, το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς προβλήματα για τους προγραμματισμένους τους προορισμούς.

Όμως, από την πλευρά του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε συστήνει προσοχή στους πολίτες και δη, στους ιδιοκτήτες σκαφών.

Πιο αναλυτικά, το κεντρικό Λιμεναρχείο με ανακοίνωσή του καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών της περιοχής να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Γνωρίζεται επίσης, ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις

Πάντως, προβλήματα υπήρξαν και στις προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», οι οποίες και κατευθύνθηκαν τελικά στο αεροδόμιο Ηρακλείου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Έσπασαν κλαδιά

Βέβαια οι Νοτιάδες δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα… δέντρα της πόλης του Ηρακλείου, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σπάσει μεγάλα τμήματα από δύο δέντρα επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι τα κλαδιά έχουν πέσει στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο και όχι στα σταθμευμένα οχήματα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την πτώση τους.

Ίδια είναι η κατάσταση στη Χερσόνησο, αλλά και στο Ρέθυμνο, όπου κλαδιά και τμήματα δέντρων έσπασαν, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες πυροσβεστικές υπηρεσίες, προκειμένου να τα απομακρύνουν από το οδόστρωμα ή τα πεζοδρόμια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και το πρώι της Παρασκευής, δεν είχαν αναφερθεί περεταίρω ζημιές, λόγω του αέρα.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη θα είναι 4 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News