Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Μάθετε πώς να… επανεκκινήσετε μια καρδιά!

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 10:00 πμ, Αίθριο της Λότζια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για την εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στα πλαίσια της 6ης Πανευρωπαϊκής/ 2η Παγκόσμιας  Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς   που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000 θύματα το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά.

Η εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, μόνο με τα χέρια», έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω στο θέμα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, μιας απλής διαδικασίας που με μόνο εργαλείο τα χέρια μας μπορεί να επανεκκινήσει μια καρδιά! Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, επιδείξεις αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων απο τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του ERC. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στο Ηράκλειο την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το  Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Αναισθησιολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΒΓΝΗ. Η εκδήλωση γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ, ή ΕΔΩ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: blsheraklion@gmail.com και στο τηλέφωνο 6985897191 (Αναστασία Σπαρτινού – Διευθύντρια σεμιναρίων ERC).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια