Αεροπλάνο συγκρούστηκε με…αυτοκίνητο: Πως έγινε το απίστευτο ατύχημα;

Ηράκλειο
Αεροπλάνο συγκρούστηκε με…αυτοκίνητο: Πως έγινε το απίστευτο ατύχημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα απίστευτο ατύχημα συνέβη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χτες, Τετάρτη, το… απίστευτο - αν μη τι άλλο - ατύχημα που συνέβη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 11 το πρωί της Τετάρτης, όταν υπήρξε… σύγκρουση του κινητήρα αεροπλάνου με αυτοκίνητο στην πίστα του αεροδρομίου.

Πως συνέβη το ατύχημα;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, τελικά, το αεροπλάνο συγκρούστηκε με το σταθμευμένο αυτοκίνητο!

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος, το οποίο είχε προορισμό αεροδρόμιο στη Γερμανία, έλαβε, κανονικά το «πράσινο φως» από τον Πύργο Ελέγχου για την απογείωσή του.

Ο πιλότος, όμως, έπρεπε να λάβει ένα ακόμη - και τελικό - σινιάλο και από υπάλληλο της πίστας, προκειμένου να αναχωρήσει.

Ο ίδιος, πιθανότατα, μπερδεύτηκε και υπέθεσε πως έλαβε το σχετικό σινιάλο, γεγονός όμως, το οποίο δε συνέβη ποτέ, έτσι, ξεκίνησε τη διαδικασία της απογείωσης ένα λεπτό νωρίτερα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η σύγκρουση με το αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πίστα.

Ευτυχώς, από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στο καπό του αυτοκινήτου.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν άμεσα και με ασφάλεια από το αεροσκάφος, το οποίο και ελέγχθηκε, ενώ ο πιλότος υπεβλήθη σε αλκοτέστ, με αρνητικά, ωστόσο, αποτελέσματα.

Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τον έλεγχο του αεροσκάφους, οι επιβάτες αναχώρησαν για τον προορισμό τους, με καθυστέρηση, περίπου, 3 ωρών.

Σημειώνεται πως για το ατύχημα διενεργείται έρευνα από το αερολιμενικό τμήμα του αεροδρομίου, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σχετικός έλεγχος και από την αεροπορική εταιρία.

(Τις φωτογραφίες ανήρτησε ο κ. Νίκος Γεωργιλαδάκης στο λογαριασμό του στο Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News