«Μανούλες» στις κλοπές: 4 οχήματα, 6 τσάντες, κινητά και πιστωτικές

Ηράκλειο
«Μανούλες» στις κλοπές: 4 οχήματα, 6 τσάντες, κινητά και πιστωτικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ένας είχε κλέψει 4 οχήματα και 6 τσάντες και ο άλλος έκανε αγορές με κλεμμένη πιστωτική

Πλούσια δράση είχε καταφέρει να αναπτύξει ένας 33χρονος στο Ηράκλειο που δεν δίστασε να κλέψει 4 οχήματα και να διαπράξει 6 ακόμη κλοπές που αφορούσαν σε τσάντες.

Η αστυνομία κατάφερε να φθάσει στην άκρη του νήματος και στα ίχνη του 33χρονου, συλλαμβάνοντας τον μαζί με έναν 37χρονο ο οποίος είχε προβεί σε αγορές με κλεμμένη πιστωτική κάρτα ανάληψης μέσω υπολογιστή.

Αναλυτικότερα ο 33χρονος είχε κλέψει δύο οχήματα (ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό) και δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες και στη συνέχεια με τη χρήση αυτών αφαίρεσε τσάντες που περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε αφαιρέσει πορτοφόλι και στη συνέχεια το παρέδωσε στον 37χρονο ο οποίος προέβη σε αγορές χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα ανάληψης που είχε στο εσωτερικό του.

Οι έρευνες της αστυνομίας απέδωσαν καρπούς και τελικά από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Ηρακλείου την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα δύο άτομα, ενώ τα αφαιρεθέντα είδη βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον, τα οχήματα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα  βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν χθες (02.10.2019) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών οχημάτων (Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ. 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες) και έξι (6) υποθέσεις αρπαγής τσαντών και Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (02.10.2019) το απόγευμα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός 37 ετών, κατηγορούμενος για απάτη με υπολογιστή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας  και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.07.2019  έως  και την 1.10.2019 είχε διαπράξει δύο κλοπές οχημάτων (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών και στη συνέχεια με τη χρήση αυτών διέπραξε έξι (6) αρπαγές τσαντών, οι οποίες περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, από την συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 33χρονος αφαίρεσε πορτοφόλι και στη συνέχεια το παρέδωσε στον 37χρονο ο οποίος προέβη σε αγορές χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα ανάληψης που είχε στο εσωτερικό του.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος, ενώ τα αφαιρεθέντα είδη βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον, τα οχήματα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα  βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News