Γ. Σαριδάκης: «Στείλε μήνυμα Αγάπης»

Ηράκλειο
Γ. Σαριδάκης: «Στείλε μήνυμα Αγάπης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων της για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση περί του κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας, διοργανώνει περίπατο στο κέντρο της πόλης μας με θέμα: «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Η εκκίνηση του «περιπάτου Αγάπης» θα γίνει από την Πλατεία του Αγίου Μηνά και κατόπιν, μέσω των οδών Αγίου Μηνά - Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης, θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει:

· Συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

· Γραπτά μηνύματα και σχέδια ζωγραφικής από τους μαθητές, με αναφορά στην οικογενειακή ειρήνη και γαλήνη και ανάδειξή τους κατά την διάρκεια του περιπάτου.

· Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και των μαθητών του, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων για την απόδοση μελωδιών.

· Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με θεατρικό δρώμενο στην πλατεία Ελευθερίας, μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου.

Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με κεντρικό μήνυμα «Ας Νικήσουμε τη Βία!», στην οποία μετέχουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων. Παράλληλα υποστηρίζεται από φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης.

Την ευθύνη συντονισμού έχει ο Κοινωνικός Λειτουργός - Συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης  Γεώργιος Σαριδάκης.

Χορηγός εκδήλωσης: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χορηγός Επικοινωνίας:  Όμιλος της ΚΡΗΤΗ ΤV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News