Ηράκλειο

Απάντηση Λαμπρινού στο σεξιστικό σχόλιο προς Σπανάκη: Ατυχής και καταδικαστέα η φράση Ξυλούρη

«Το αυτομαστίγωμα, όπως και η αυτοϊκανοποίηση είναι πράγματα που γίνονται κατά μονάς» είχε πει ο Ξυλούρης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου

Επίσημη θέση αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας και το φραστικό σεξιστικό σχόλιο του Γιάννη Ξυλούρη προς την Αθηνά Σπανάκη, παίρνει ο δήμος Ηρακλείου.

Χρειάστηκε να περάσουν 3 24ώρα για να αντιδράσει η παράταξη Λαμπρινού και μέσα  από μία ανακοίνωση κάνει λόγο για ατυχή και καταδικαστέα της φράση του Γιάννη Ξυλούρη, με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ζητούν την ανάκληση της καθώς και την διαγραφή της από τα πρακτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 30η Σεπτεμβρίου, επισημαίνουμε ότι:

-              Η φράση του κ. Γιάννη Ξυλούρη ήταν ατυχής και καταδικαστέα. Χωρίς «ναι μεν αλλά» και αστερίσκους. Για αυτόν τον λόγο αντέδρασαν άμεσα και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την ανάκλησή της καθώς και την διαγραφή της από τα πρακτικά. 

-              Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν αναιρεί το ήθος και τις αρχές του κ. Ξυλούρη, τα οποία έχει αποδείξει πολλάκις στην μακρά πορεία του στα κοινά.

-              Την περασμένη πενταετία αλλά και ήδη κατά  την σύντομη διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου, το σώμα έχει έρθει αντιμέτωπο συχνά με θεατρικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές, αποκλειστικά στημένες για τις κάμερες. Συμπεριφορές δε που όσοι σήμερα «θλίβονται για τον ευτελισμό του θεσμού»,  ποτέ δεν τις αποδοκίμασαν.

-              Η -κατά την παράταξη του  κ. Κουράκη-  «κατάπτωση» του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν οφείλεται  στην συγκεκριμένη, κακή στιγμή του κ. Ξυλούρη. Οφείλεται σε εκείνους που ρίχνουν συστηματικά το επίπεδό του και επιχειρούν να το μετατρέψουν από κυρίαρχο όργανο επίλυσης των προβλημάτων των δημοτών, σε χώρο προσωπικής προβολής.

-              Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την κακή εικόνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια