Ποινές «μαμούθ» στους 4 του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Ηράκλειο
Ποινές «μαμούθ» στους 4 του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξάλλου, ο τέταρτος Έλληνας κατηγορούμενος, ένας 50χρονος από τα Σφακιά αθωώθηκε

Ποινές «μαμούθ» επεφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε 4 από τους 10 κατηγορούμενους που δικάζονταν για το κύκλωμα που φέρεται να μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Αίγυπτο στην Κρήτη, αλλά και από την Κρήτη στην Ιταλία.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν τρεις Αιγύπτιοι, ένας Ιρακινός, ένας Πακιστανός, ένας Σύριος και τέσσερις Κρητικοί. Το δικαστήριο επέβαλε στον 39χρονο άνδρα από τη Συρία ποινή κάθειρξης 169 ετών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 2.600.000 ευρώ!

Εξάλλου, στους τρεις συγκατηγορούμενούς του από την Αίγυπτο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 104 ετών! Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως και για τους τέσσερις εν λόγω καταδικασθέντες, εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 20 έτη.

Από εκεί και πέρα, η Έδρα επέβαλε κάθειρξη 12 ετών σε έναν 30χρονο άνδρα από το Πακιστάν, σε έναν 37χρονο Ιρακινό, κι έναν 30χρονο Ηρακλειώτη. Ωστόσο, μόνο ο Πακιστανός επιστρέφει στη φυλακή, καθώς στους άλλους δύο δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Τέλος, σε δύο νεαρούς από την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 6 ετών. Σημειώνεται ότι και στους εν λόγω καταδικασθέντες δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους και δεν οδηγούνται στη φυλακή.

Εξάλλου, ο τέταρτος Έλληνας κατηγορούμενος, ένας 50χρονος από τα Σφακιά αθωώθηκε. Συνολικά, από τους 9 καταδικασθέντες στη φυλακή οδηγούνται οι 5.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Μετά τη διακοπή εκείνης της ημέρας, η δίκη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν δεκάδες αλλοδαποί (Κούρδοι, Ιρανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και από το Μπαγκλαντές) με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας, εξέπεμψε σήμα SOS, στ’ ανοικτά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

Μετά τη διάσωση των ανθρώπων, οι Αρχές ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, φτάνοντας τελικά στην εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Κρήτη, αλλά και από την Κρήτη στην Ιταλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News