Ηράκλειο

Φωτιές, ένταση και αστυνομία στον καταυλισμό των Ρομά

Αιτία του ξεσηκωμού μια....κατεδάφιση

Ένταση και επεισόδια για μια ακόμη φορά στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Δύο Αοράκια Ηρακλείου. Επεισοδιακή αποδείχθηκε η επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος.

Αντιδράσεις και προσαγωγές

Οι Ρομά βγήκαν στο δρόμο, άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο ενώ οι αστυνομικοί απέτρεψαν τα χειρότερα. 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ.Λαγουδάκη, αρχικά οι Ρομά εμπόδισαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν τον καταυλισμό, ωστόσο στη συνέχεια 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα  κατάφεραν να σφήσουν τη φωτιά.

Η κατεδάφιση του αυθαιρέτου προκάλεσε αντιδράσεις και αυτές με τη σειρά τους οδήγησαν σε προσαγωγές Ρομά από την Αστυνομία. Ακόμα όμως και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι τα πνεύματα δεν ηρέμησαν.

Κατεδαφίστηκε το αυθαίρετο

 Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνο Παττακό «επρόκειτο για επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτου που χτιζόταν αυτή την περίοδο. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και το κτίριο κατεδαφίστηκε. Ωστόσο υπάρχουν άλλα δύο σε κοντινή απόσταση για τα οποία δεν προχωρήσαμε σε καμία ενέργεια. Αυτό συμβαίνει συχνά και ‘’ξεφυτρώνουν’’ συνεχώς (νέα σπίτια)».

Yπενθυμίζεται ότι και τον Απρίλιο του 2019 είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση στον καταυλισμό αλλά για την αφαίρεση υδρόμετρων λόγω οφειλών. Οι ανεξόφλητες οφειλές έφταναν στα 60.000 ευρώ από το ένα υδρόμετρο και 40.000 ευρώ από το άλλο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια