Το σεξιστικό σχόλιο του Ξυλούρη προς τη Σπανάκη - Κοχιαδάκη... έληξε το Δημοτικό Συμβούλιο

Ηράκλειο
Το σεξιστικό σχόλιο του Ξυλούρη προς τη Σπανάκη - Κοχιαδάκη... έληξε το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φωτιά» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και αποχωρήσεις

Σεξιστικά σχόλια και αποχωρήσεις είχε το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, του οποίου η συνεδρίαση διακόπηκε απότομα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του δεύτερου στην ημερήσια διάταξη θέματος που αφορούσε στη ΔΕΠΑΝΑΛ.

Πιο συγκεκριμένα η πολύωρη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και «τέλειωσε» στις 23:30 το βράδυ τη Δευτέρας, διακόπηκε με τη αποχώρηση των παρατάξεων οι οποίοι αντέδρασαν σ ένα σεξιστικό σχόλιο σε βάρος της Αθηνάς Σπανάκη.

Διαξιφισμούς και κόντρες προκάλεσε το θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Το πρώτο... χτύπημα Ξυλούρη ήρθε όταν η κ. Σπανάκη έθεσε μια σειρά από ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις ξεκάθαρες, καθώς όπως είπε η ίδια δεν καταλάβαινε καλά μιας και είναι «χαζή». «Αυτό φαίνεται» ήταν η απάντηση Ξυλούρη, η οποία ωστόσο παρά τα κάποια χλιαρά επιφωνήματα που ακούστηκαν, πέρασε ασχολίαστο.

Στη συνέχεια της συζήτησης κι αφού ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις για το θέμα, το λόγο πήρε ο κ. Ξυλούρης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τη κ. Σπανάκη ανέφερε πως «το μαστίγωμα και η αυτοϊκανοποίηση πρέπει να γίνονται σε ιδιωτικό χώρο και όχι δημόσιο», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από επικεφαλής παρατάξεων και υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

Οι Κουκιαδάκης και Σχοιναράκη, ήταν οι πρώτοι, πέραν της παράταξης Κουράκη στην οποία ανήκει η κ. Σπανάκη, που αντέδρασαν έντονα με την επικεφαλής του «Ηράκλειον Αξίζει», να ζητά το λόγο και να κατακεραυνώνει τον κ. Ξυλούρη.

Στη συνέχεια αποχώρησαν μία - μία οι παρατάξεις από τη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτη αποχώρησε η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, ακολούθησε αυτή του Πέτρου Ινιωτάκη και της Βαγγελιώς Σχοιναράκη, του κ. Κουκιαδάκη και η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ στην αίθουσα παρέμεινε μόνο η «Δύναμη Πολιτών» του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος ήταν στη θέση του και παρακολουθούσε τα εκτεινόμενα προσπαθώντας να μαζέψει, τα… ασυμμάζευτα.

Επίσης παρέμειναν στη θέση τους οι παρατάξεις του κ. Σησαμάκη και του κ. Βασιλάκη.

Η συνεδρίαση, η οποία διακόπηκε θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η πρόταση Λυγερού υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λαμπρινού. Στο ψήφισμα προστέθηκαν σαν «αστερίσκοι» οι σημειώσει ότι θα γίνουν τροποποιήσεις από τις παρατάξεις Κουκιαδάκη, Σχοιναράκη και Βασιλάκη.

Ακόμη υπερψηφίστηκε πρόταση του Ευριπίδη Κουκιαδάκη να δημιουργηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή που θα αναλάβει να επεξεργαστεί τις προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας των δήμων μετά τις αλλαγές που έφερε η νέα κυβέρνηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε για μία ακόμη φορά τον «Κλεισθένη» στο σύνολό του και τις τροποποιήσεις που επέφερε το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψήφισε και την παραπάνω πρόταση του κ. Κουκιαδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News