Προβληματίζουν τα έργα της ΔΕΗ στο κέντρο του Ηρακλείου - Αγνοείται η τύχη του υπόλοιπου έργου

Ηράκλειο
Προβληματίζουν τα έργα της ΔΕΗ στο κέντρο του Ηρακλείου - Αγνοείται η τύχη του υπόλοιπου έργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργο - φιάσκο στην καρδιά της πόλης

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει εξελιχθεί σε φιάσκο και με όλα τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του να έχουν τιναχθεί στον αέρα.

Ο λόγος για το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Ηρακλείου, έργο το οποίο είχε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες.

Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Ηρακλείου και αφού ακολούθησαν τραγελαφικές καταστάσεις γύρω από την ποιότητα και την αλλαγή των υλικών, το έργο παραμένει παγωμένο στο υπόλοιπο τμήμα και με τους καταστηματάρχες να αντικρίζουν πριν λίγες μέρες συνεργεία να αντικαθιστούν τις σπασμένες πλάκες. Και όλα αυτά με φόντο την μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.

Το τοπίο γύρω από την τύχη του υπόλοιπου έργου ανάπλασης παραμένει θολό καθώς εκκρεμεί η απόφαση του διοικητικού εφετείου Χανίων στο οποίο προσέφυγε ο ανάδοχος διεκδικώντας την ακύρωση της απόφασης για την έκπτωση του.

Εντωμεταξύ, ξεκίνησε νέος κύκλος ταλαιπωρίας στο ιστορικό κέντρο για δημότες και επαγγελματίες καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ στο υπόλοιπο τμήμα του έργου ανάπλασης, με την αρχή να γίνεται στη συμβολή της Δικαιοσύνης με την οδό Έβανς ως την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη ενώ σε επόμενη φάση στην 1821.

Πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης διαβεβαιώνει ότι οι σχετικές εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ στην 1821 θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News