Ώρες αγωνίας για τον 39χρονο εργάτη που έπεσε στα θεμέλια εργοταξίου

Ηράκλειο
Ώρες αγωνίας για τον 39χρονο εργάτη που έπεσε στα θεμέλια εργοταξίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες επιχείρησαν για την ανάσυρσή του άτυχου εργάτη

Ώρες αγωνίας για τον 39χρονο αλλοδαπό που τραυματίστηκε βαρύτατα στο εργοτάξιο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο άτυχος εργαζόμενος που ήταν πάνω στις σκαλωσιές έκανε βουτιά στο κενό από ύψος 6 μέτρων.

Για την ανάσυρση του και την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο μεσολάβησε αγωνιώδης προσπάθεια από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, του συναδέλφους του και δυο πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 16:00 το απόγευμα, μέσα σε έξι λεπτά επί τόπου βρέθηκαν Ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό.

Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης οι διασώστες και ο γιατρός κατέβηκαν με τη συνδρομή των εργατών από τις σκαλωσιές στα θεμέλια του υπό κατασκευή κτηρίου για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.

Η κατάσταση φάνηκε εξ αρχής πολύ δύσκολη καθώς το θύμα έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενδείξεις για πνευμοθώρακα αλλά και κακή νευρολογική αντίδραση  Σύμφωνα με περιγραφές έγινε άμεσα ακινητοποίηση του, του χορηγήθηκαν ορός και οξυγόνο μέχρι να ξεκινήσει συντονισμένα η προσπάθεια να ανεβεί με το φορείο από τις σκαλωσιές.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, δυο πυροσβέστες αλλά και οι συνάδελφοι του που παρακολουθούσαν με αγωνία την επιχείρηση.

Το ασθενοφόρο έφτασε στις 17:00 το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ όπου ο 39χρονος υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων για να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των σοβαρών τραυμάτων που έχει υποστεί αφού σταθεροποιηθ8εί η κλινική εικόνα του. 

Το ΕΚΗ για την άμεση κινητοποίηση ΕΚΑΒ και Πυροσβεστών

Το ΕΚΗ συγχαίρει τους αφανείς ήρωες των διασωστών του ΕΚΑΒ και των Πυροσβεστών:

«Το ΕΚΗ συγχαίρει το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την άμεση κινητοποίηση και την καθολική συμβολή του κατά την διάρκεια του εργατικού ατυχήματος, που σημειώθηκε  σήμερα το μεσημέρι, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Είναι ενδεικτική η αμεσότητα των παρεμβάσεων των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Κρήτης, που με το ελάχιστο προσωπικό και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια σε αυτό, προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε κάθε περιστατικό, υπερβάλλοντας κάθε φορά εαυτόν.

Παράλληλα, να ευχαριστήσουμε και τους Πυροσβέστες, που έσπευσαν να συνδράμουν στις προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων, για τον απεγκλωβισμό του 32χρονου αλλοδαπού εργάτη από το σημείο, όπου είχε πέσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News