Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Εργάτης έπεσε στα θεμέλια εργοταξίου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο άτυχος εργάτης - Αγανάκτηση από το ΕΚΗ

Στα θεμέλια εργοταξίου στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έπεσε εργάτης, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό από σκαλωσιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, με τέσσερις άνδρες, προκειμένου να ανασύρουν τον άνδρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, έσπευσε γιατρός από το Βενιζέλειο και πρόσφερε, στον άτυχο εργάτη, τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο επειδή εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο άνδρας ηλικίας από 32 έως 36 ετών μεταφέρθηκε εκεί. 

Ο άνδρας υποβάλλεται σε απεικονιστικό έλεγχο και όταν θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα διαπιστωθεί η βαρύτητα των τραυμάτων του σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γιάννη Φανουργιάκη.

Το Εργατικό Κέντρο για το ατύχημα

Μετά το ατύχημα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στο ίδιο έργο θεατές! Σε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε  σε εργοτάξιο και μάλιστα σε χώρο, που ανήκει στο δημόσιο. Έπειτα τα τελευταία ατυχήματα που σημειώθηκαν σε σχολεία και λιμάνια, ένας ακόμα εργαζόμενος κινδύνευσε να χάσει την ζωή του, κατά την εκτέλεση εργασιών σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στο σημείο του εργατικού ατυχήματος, εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του, διαπιστώνοντας ότι το θύμα δεν έκανε χρήση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στον χώρο των εργασιών. 

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό άντρα, 32 ετών, ο οποίος εκτελούσε έργα για την επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Δυστυχώς, δεν ήταν δεμένος, με αποτέλεσμα υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες να πέσει στο φρεάτιο του ασανσέρ στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Στη συνέχεια, μέσα στην ατυχία του προστέθηκε και το γεγονός ότι χρειάστηκε η μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομειακό ίδρυμα, στο ΠΑΓΝΗ, καθώς το Βενιζέλειο δεν εφημέρευε, αν και γιατρός του Βενιζελείου του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία του θέλουν τον 32χρονο εργάτη να έχει επαφή με το περιβάλλον, παρά την σοβαρότητα του ατυχήματος.

Το ΕΚΗ ενημέρωσε και την Τεχνική Επιθεώρηση, προκειμένου να διεξαχθεί αυτοψία στον χώρο».

Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για το ατύχημα

«Το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στο Βενιζέλιο Νοσοκομείο ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς,  την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, βρέθηκαν άμεσα στο τόπο του ατυχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας. Το εργατικό ατύχημα είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι και το θώρακα ενός συναδέλφου εργάτη από το Πακιστάν περίπου 35 ετών, όταν εκτελούσαν εργασίες τοποθέτησης  κιλοδοκών σε ασανσέρ. Ο συνάδελφος ήδη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Κι ενώ τα εργατικά ατυχήματα διαρκώς αυξάνονται, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξακολουθεί να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά της εργοδοσίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια