6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Πλημμύρισε» με παιδικές φωνές το Ηράκλειο!

Ηράκλειο
6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Πλημμύρισε» με παιδικές φωνές το Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισε με μικρούς μαθητές το Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019

Αντί για μαθήματα, οι μικροί μαθητές ολόκληρης της χώρας, γέμισαν τις πλατείες και τα στάδια, στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Έτσι, οι Δομές Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού των ΔΠΕ και ΔΔΕ Ηρακλείου, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Άθληση καθ΄οδόν» στις πλατείες Ελευθερίας και Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια), καθώς και στην οδό Δικαιοσύνης.

Στόχοι της εκδήλωσης, όπως ανέφερε και το σχετικό Δελτίο Τύπου, είναι να κινητοποιηθεί και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία σχετικά με το κεντρικό θέμα του εορτασμού: «Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου», αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση της Φυσικής Αγωγής, του Σχολικού Αθλητισμού και της Φυσικής Δραστηριότητας με την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής των μαθητών–τριών.

Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων σε αθλητικές δραστηριότητες χωρίς το άγχος της νίκης.

Να επισημάνει το ρόλο της Φυσικής Αγωγής και του Σχολικού αθλητισμού στην ολόπλευρη και ισόρροπη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών-τριών.

Να πολλαπλασιάσει το μήνυμα της Ευρωπαϊκής μέρας Σχολικού Αθλητισμού (αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #Be active) για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή κοινωνική αφετηρία για καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News