Πορεία στο Ηράκλειο για την επέτειο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

Ηράκλειο
Πορεία στο Ηράκλειο για την επέτειο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πέρυσι, στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο, άτομα και συλλογικότητες από όλη τη χώρα δεν ξεχνούν τον ακτιβιστή για τα δικαιώματα των γκέι, των οροθετικών - και όχι μόνο - που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος σε έναν πεζόδρομο...

Αυτές τις μέρες, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία της «Zackie Oh», διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκδηλώσεις μνήμης για τον Ζακ.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση-πορεία για τον Ζακ. Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στα Λιοντάρια.

«Να μη συνηθίσουμε το θάνατο»

Στο σχετικό κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση, στα Λιοντάρια, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η δολοφονία του Ζακ «συνεχίστηκε από τα ΜΜΕ και μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που στο πρόσωπο του Ζακ βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν το μίσος τους προς κάθε τι που αποκλίνει από τα ετεροκανονικά, υγιή πρότυπά τους.

Για εμάς είναι γνωστή η τακτική του συστήματος να περιθωριοποιεί, να διαχωρίζει τα άτομα σε χρήσιμα και άχρηστα, σε παραγωγικά και μη, σε ακίνδυνα και επικίνδυνα, κρίνοντας εν τέλει ποιες ζωές αξίζουν να βιωθούν και ποιες όχι. Μία τακτική που δικαιολογεί και επιβάλλει τη βία πάνω στα σώματα και την έκφρασή μας».

«Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς και τις νεκρές μας. Να μη συνηθίσουμε στο φόβο, τη σιωπή και τον θάνατο» αναφέρεται, εν κατακλείδι, στην ανακοίνωση των διοργανωτών που καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στην αυριανή κινητοποίηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News