Ηράκλειο

Αυγενική: 22 μήνες «πνίγονται» στα λύματα, παρά τις υποσχέσεις

Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Αυγενική

Τα λύματα εξακολουθούν να χύνονται στο ρυάκι - «Απίστευτη» χαρακτηρίζουν κάτοικοι την κατάσταση, καθώς μετά από τόσον καιρό δεν έχει δοθεί ακόμα λύση

Η εικόνα εξακολουθεί να σοκάρει μετά από δεκαέξι μήνες από το τελευταίο ρεπορτάζ του neakriti.gr στην Αυγενική, με τα νερά στο ρυάκι, να εξακολουθούν να είναι «μαύρα» από τα λύματα που καταλήγουν σε αυτό. 

Ίδια η εικόνα, σαν να μην πέρασε ούτε… μία μέρα. Τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους πρόκειται για λύματα που εξακολουθούν να χύνονται στον ποταμό, με αποτέλεσμα τα νερά να εξακολουθούν να είναι βρώμικα.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία τους από την εικόνα που αντικρίζουν, με το έργο της αποχέτευσης να έχει λυθεί σύμφωνα με τους ίδιους, ωστόσο το πρόβλημα να εξακολουθεί να υπάρχει.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του neakriti.gr, λύματα από σπίτια πέφτουν στο ρυάκι και πιο συγκεκριμένα, μετά από αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018 από κλιμάκιο των υγειονομικών επιθεωρητών μαζί με τον προϊστάμενο τότε της ΔΕΥΑΗ, είχε διαπιστωθεί ότι πρόκειται για λύματα - από κάποια σπίτια - τα οποία δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο, λόγω κωλύματος με τη διέλευση του αγωγού.  

Τότε μάλιστα και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Ρασούλης, είχε αναφέρει ότι λύση θα δοθεί στα μέσα του 2019, καθώς «η εικόνα αυτή που υπήρχε εδώ και χρόνια στην Αυγενική, δεν ήταν εφικτό να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη».

Σύμφωνα με τους κατοίκους βέβαια, ο βιολογικός κατασκευάστηκε, ωστόσο λύση δε δόθηκε. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δεσμεύτηκε να δοθεί την Παρασκευή απάντηση από τη Δημοτική Επιχείρηση.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το τι επικρατεί στην περιοχή, από υλικό που μας έστειλαν κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το άλυτο αυτό χρόνιο πρόβλημα, το οποίο έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον.  

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια