Kόντρα Αρναουτάκη - Μαρκογιαννάκη για το ΒΟΑΚ - «Αποδέχεται τη δική του ανυπαρξία»

Ηράκλειο
Kόντρα Αρναουτάκη - Μαρκογιαννάκη για το ΒΟΑΚ - «Αποδέχεται τη δική του ανυπαρξία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Βαριές" κουβέντες με φόντο το μεγάλο έργο

Στο επίκεντρο για μια ακόμη φορά τέθηκε χθες σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση - και προεδρεύοντος του πρώην δημάρχου Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη - ο ΒΟΑΚ ήταν το θέμα που κυριάρχησε.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε ότι ο ΒΟΑΚ παραμένει η κύρια προτεραιότητα σε επίπεδο αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Κρήτης. Εξάλλου, ο κ. Αρναουτάκης ισχυρίστηκε ότι, εάν αρμόδια για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου ήταν η Περιφέρεια, θα είχαν ολοκληρωθεί ήδη οι απαραίτητες μελέτες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, διαχρονικά η Περιφέρεια άσκησε κριτική στις εκάστοτε κυβερνήσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα του ΒΟΑΚ. Ο κ. Αρναουτάκης υποστήριξε, πάντως, ότι δε θα πρέπει να μηδενίζονται τα θετικά που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πως πρέπει να γίνει γνωστό το νέο πλάνο της κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά στη συνάντηση που τελικά δεν έγινε ποτέ με τον Αντώνη Σαμαρά, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας, ότι ο ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει από το Καστέλι Κισσάμου ως τη Σητεία και φυσικά να μην έχει διόδια.

Εξάλλου, ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι το ζήτημα του ΒΟΑΚ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, και πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να διεκδικήσουν από την κεντρική πολιτική εξουσία το καλύτερο δυνατό για την Κρήτη.

Ας σημειωθεί ότι χθες ο κ. Αρναουτάκης πρότεινε να οριστεί ως πρόεδρος του ΟΑΚ ο επικεφαλής Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, έτσι ώστε να δουλέψουν στην πράξη κι από κοινού με την Περιφέρεια και να προωθηθεί με ενότητα κάθε ενέργεια στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αφενός ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την πρόταση, αφετέρου δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις κινήσεις του περιφερειάρχη για τον ΒΟΑΚ.

«Ευχαριστώ τον κ. Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβω την προεδρία του ΟΑΚ, κατόπιν δικής του πρότασης ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μαρκογιαννάκης: «Αποδέχεται εμμέσως τη δική του ανυπαρξία»

Τον ευχαριστώ διπλά γιατί αποδέχεται εμμέσως τη δική του ανυπαρξία και αδράνεια όσον αφορά στις κινήσεις του για τον ΒΟΑΚ. Να του θυμίσω βέβαια ότι οι δικοί του χειρισμοί δε θα πρέπει να κρύβονται στο εκάστοτε πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση του ΟΑΚ Α.Ε.

Θα μπορούσε όμως να με προτείνει ο ίδιος ως ένα εκ των δύο μελών του Δ.Σ. που δικαιούται ως Περιφέρεια, κατέχοντας το 22% του Οργανισμού», ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

“Βέλη” και από τις λοιπές παρατάξεις

Εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, τα “βέλη” τους ενάντια στον περιφερειάρχη έστρεψαν πάντως τόσο ο Μανόλης Συντυχάκης (“Λαϊκή Συσπείρωση”), όσο και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης (“Ξαστεριά - Ανατροπή στην Κρήτη”), αλλά και ο κ. Πιαγκαλάκης (“Ανυπότακτη Κρήτη”). Σύμφωνα με τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο κ. Αρναουτάκης «ανακάλυψε τώρα τις διεκδικήσεις» έναντι της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει δέσμευση πως ο νέος αυτοκινητόδρομος δε θα είναι ιδιωτικός. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κριτσωτάκης, αλλά και ο κ. Πιαγκαλάκης αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα.

Εξάλλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν ψηφοφορίες για την εκλογή των ατόμων που θα συμμετάσχουν στις νέες επιτροπές της Περιφέρειας (Περιβάλλοντος, Προγραμματισμού κ.ο.κ.).

Αξίζει να τονιστεί, πάντως, ότι πριν την έναρξη του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων που ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία. Όπως έγινε γνωστό, όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της παράτασης και αποφασίστηκε να “ενώσουν” τις δυνάμεις τους, ζητώντας από την Πολιτεία να ικανοποιήσει το εν λόγω αίτημα.

Προ ημερήσιας διάταξης, εξάλλου, συζητήθηκε και το ζήτημα της πτώχευσης της Thomas Cook και των παρελκόμενων εξελίξεων. Εξάλλου, συνάντηση, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, σχετικά με την Thomas Cook πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News