Υπόθεση εκβιασμού: Απολογούνται την Παρασκευή οι «3» - Τι υποστηρίζει ο 60χρονος

Ηράκλειο
Υπόθεση εκβιασμού: Απολογούνται την Παρασκευή οι «3» - Τι υποστηρίζει ο 60χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, μέχρι τότε θα κρατούνται

Θύμα εκβίασης φέρεται να έπεσε Ηρακλειώτης επιχειρηματίας από έναν 60χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει και άλλες φορές την ελληνική Δικαιοσύνη στο παρελθόν. Στην υπόθεση, που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, φέρονται να εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, 30 και 74 ετών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις κι εν συνεχεία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός κατηγορούμενος στην επίμαχη υπόθεση είναι ένας 60χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι γνωστός στους κύκλους των “ποινικών” της χώρας μας. Εντούτοις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εν λόγω κατηγορούμενος δηλώνει ακροαριστερών πεποιθήσεων. Εξάλλου, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως δεν έκανε τίποτα ποινικά κολάσιμο.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από μήνυση που υπέβαλε ο ντόπιος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα εκβίασης. Οι Αρχές προχώρησαν τελικά προχθές στη σύλληψη του 60χρονου άνδρα, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο.

Εκτός από τον 60χρονο, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες και σε δύο ακόμη ντόπιους ηλικίας 30 και 74 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφορές με τον επιχειρηματία που κατέθεσε τη μήνυση. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 60χρονος έδρασε για λογαριασμό των δύο συγκατηγορούμενών του.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι ο 60χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει καν τους δύο συγκατηγορούμενούς του. Εξάλλου, οι τελευταίοι επίσης φέρονται να ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν τον 60χρονο, καθώς κι ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πάντως, ο 60χρονος άνδρας θεωρεί ότι δεν έκανε κάτι το ποινικά κολάσιμο, παρά το ότι η οποιαδήποτε διαφορά που έχει με τον μηνυτή επιχειρηματία είναι “αστικής” φύσης.

Μιλώντας, εξάλλου, χθες στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου κατηγορούμενου, κ. Μανόλης Καλλέργης, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι δεν έχουν υποπέσει σε κανένα ποινικό αδίκημα και η διαφορά στο σύνολό της είναι αστικής φύσεως».

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν για τα σοβαρότατα αδικήματα που τους αποδίδουν οι Αρχές. Ωστόσο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News