De-Code Integration: Δωρεάν μαθήματα για ανέργους - Πως μπορείτε να πάρετε μέρος και να βρείτε δουλειά;

Ηράκλειο
De-Code Integration: Δωρεάν μαθήματα για ανέργους - Πως μπορείτε να πάρετε μέρος και να βρείτε δουλειά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτοβουλία της Social Hackers Academy

Η Social Hackers Academy ενδυναμώνει τους Έλληνες ανέργους μέσω της ανάπτυξης των ψηφιακών και λεπτών δεξιοτήτων, σύνδεσης τους με την αγορά εργασίας. Τώρα, έρχεται στο Ηράκλειο, με βασικό της στόχο την ένταξη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, μέσω εκπαίδευσης τους σε τεχνολογικές δεξιότητες και σύνδεσης τους με την αγορά εργασίας.

Στην Social Hackers Academy (ή SHA), στοχεύουν στην ενσωμάτωση ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, προσφύγων, ατόμων με αναπηρία, ανέργων) στην κοινωνία. Επιτυγχάνουν την αποστολή τους, εκπαιδεύοντας τους σε ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητες από την αγορά εργασίας σήμερα, εξασφαλίζοντας παραπάνω ευκαιρίες για ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Έτσι, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρουν, τα οποία συμπεριλαμβάνουν σεμινάρια πάνω σε soft skills και εκδηλώσεις δικτύωσης με εταιρείες, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα άτομα να ενταχθούν στην κοινωνία, αποκτώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, η Social Hackers Academy έχει βρει θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 23 απόφοιτους και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 27 εταιρειών που συμβάλλουν στο έργο της και προσφέρουν θέσεις εργασίας ή/και μαθητείας σε αποφοίτους των προγραμμάτων της.

Με βασική δράση στην Αθήνα και απαντώντας στις ανάγκες φορέων και οργανισμών στο Ηράκλειο Κρήτης, η SHA επεκτείνει την δράση της εκεί και θα ξεκινήσει μαθήματα προγραμματισμού τον Νοέμβριο.

Σχετικά με την πρωτοβουλία:

Mε την στήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, η SHA έχει σχεδιάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με επαγγελματίες του τομέα του IT το οποίο θα διαρκέσει 7 μήνες, όπου η SHA θα έχει φυσική παρουσία, με τους Υπεύθυνους Προγράμματος και εθελοντές.

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να αναπτύξει τις δεξιότητες των ατόμων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως πρόσφυγες/μετανάστες/ανέργους/ΑμεΑ, ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους φέρουν πιο κοντά με την αγορά εργασίας, συνδέοντας τους μαθητές/αποφοίτους με εταιρίες τεχνολογίας. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και ο τεχνολογικός εξοπλισμός προσφέρεται δωρεάν.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 βασικούς πυλώνες:

1oς πυλώνας: Εκπαίδευση/Κατάρτιση

➢ 120 ώρες εκπαίδευσης σε τεχνολογίες front-end & nack-end στο πρόγραμμα “Full Stack Web Development”, ώστε οι μαθητές να μάθουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, 6-10 μμ στο χώρου του Comeet (Λουκά Πετράκη 2)

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε:

HTML/CSS – 3 Weeks

Javascript – 9 Weeks

Node.JS – 3 Weeks

Databases – 3 Weeks

React – 5 Weeks

Project – 6 Weeks

➢ 30 ώρες εκπαίδευσης σε λεπτές δεξιότητες (Βιογραφικό & Προετοιμασία συνέντευξης/ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας/Διαχείριση έργων κτλ). Τα σεμινάρια θα γίνουν από επαγγελματίες του χώρου.

2ος πυλώνας: Εύρεση εργασίας στους αποφοίτους/Ενίσχυση διαδικασιών πρόσληψης:

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η δημιουργία σύνδεσης μεταξύ των αποφοίτων με εταιρείες τεχνολογίας, που ψάχνουν τεχνολογικά καταρτισμένο δυναμικό. Η SHA έχει χτίσει επαφές με εταιρίες, ώστε οι απόφοιτοι να έχουν άμεση πρόσβαση σε ανοιχτές θέσεις εργασίες στο ΙΤ και να προσληφθούν μελλοντικά από αυτές.

Κατόπιν αποφοίτησης τους, τα βιογραφικά των αποφοίτων θα προωθούνται σε εταιρίες, ενώ σύνδεση με εταιρίες, θα επιτευχθεί μέσω:

1) Διοργάνωσης εκδηλώσεων με εταιρείες τεχνολογίας και ομιλίες πάνω στον τομέα ΙΤ.

2) Πρόσκλησης των εταιρειών και των εκπροσώπων τους στις ώρες μαθημάτων, ώστε να έχουν μια άμεση επαφή με τους μαθητές.

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;

Άνεργοι Έλληνες/Πρόσφυγες/Αιτούντες άσυλο/Μετανάστες/ΑμεΑ, που διαμένουν στην Κρήτη, και

➢ Είναι από 18 ετών και άνω

➢ Μπορούν να γράψουν και να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά

➢ Μπορούν να χειριστούν υπολογιστές

➢ Είναι σε διαδικασία εύρεσης εργασίας

➢ Έχουν ένα ενδιαφέρον και πρακτική εμπειρία με τεχνολογικά εργαλεία

Υποχρεώσεις επιλεγέντων μαθητών:

➢ Παρακολουθούν εβδομαδιαία τα μαθήματα

➢ Ολοκληρώνουν τις εργασίες τους

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές, μέχρι τέλη Οκτώβρη και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να κάνουν sign-up/log in στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν όλα τα βήματα!

Δείτε το επεξηγηματικό βίντεο σχετικά με τη διαδικασία:

Για ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία αιτήσεων, επικοινωνήστε στο: [email protected] & 210-3003124

Για πληροφορίες / ερωτήσεις:

SHA Ιστοσελίδα: www.socialhackersacademy.org

SHA Mail: [email protected]

SHA Τηλέφωνο: 210-3003124

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News