Τον Φεβρουάριο το Εφετείο για τη φονική συμπλοκή στο Ροτάσι

Ηράκλειο
Τον Φεβρουάριο το Εφετείο για τη φονική συμπλοκή στο Ροτάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε η δίκη λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης

Για τις 12 Φεβρουαρίου του 2020 αναβλήθηκε σήμερα η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για τη φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί στο Ροτάσι Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2012, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 17χρονος.

Για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου ανήλικου έχει καταδικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων ένας συνομήλικος του θύματος, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει την ποινή του.

Η δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αφορά μόνο στα υπόλοιπα άτομα -μέλη δύο οικογενειών της περιοχής που είχαν συμπλακεί για κτηματικές διαφορές μεταξύ τους.

Κι αυτό αφού η εν λόγω υπόθεση είχε διαχωριστεί από τη δολοφονία του 17χρονου, καθώς τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα ήταν ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι η δίκη που είχε προσδιοριστεί για τη σημερινή ημέρα, αναβλήθηκε λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Κατηγορούμενοι είναι συνολικά τέσσερις συγγενείς των δύο ανηλίκων. Πρόκειται για τον θείο του θύματος, καθώς και τρεις συγγενείς του 24χρονου -σήμερα- δράστη της ανθρωποκτονίας.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ωστόσο, κανείς εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News