7η ΥΠΕ για Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ: «Δεν απολύθηκαν οι 4 υπάλληλοι»

Ηράκλειο
7η ΥΠΕ για Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ: «Δεν απολύθηκαν οι 4 υπάλληλοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απάντηση της 7ης ΥΠΕ στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Για «λήξη της σύμβασης» και όχι απόλυση των 4 εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κάνει λόγο η νέα Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Ηρακλείου, σε σχετική της απάντηση στα δημοσιεύματα της ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, που αφορούν την «αποδυνάμωση» του Τμήματος της Παιδοψυχιατρικής και την απόλυση 4 εργαζομένων.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η «Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με ασφάλεια», ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να προσληφθούν 6 νοσηλευτές για την άμεση ένταξη στο δυναμικό της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ:

«Αρχή της νέας Διοίκησης, παράλληλα με την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, είναι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο δε θεωρεί «αναλώσιμους» τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα αρωγούς στο σημαντικό έργο που και η ίδια η Διοίκηση αναλαμβάνει.

Ως προς την αναφερόμενη στα δημοσιεύματα «απόλυση» πρόκειται για τη λήξη της 12μηνης σύμβασης τεσσάρων εργαζομένων Επικουρικού προσωπικού, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, οι οποίοι προσελήφθησαν με την υπ’ αριθμ.Γ4β/Γ.Π.70704/25-09-2018 εγκριτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και προφανώς η νέα Διοίκηση δε θα μπορούσε 24 ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια ελλείψει Νομοθετικού πλαισίου για την παράταση της θητείας των εν λόγω εργαζομένων.

Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές πως η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με ασφάλεια και η νέα Διοίκηση κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, τόσο στην Παιδοψυχιατρική, όσο και στις άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου. Τις αμέσως προσεχείς μέρες άλλωστε προσλαμβάνονται από τους καταλόγους του Επικουρικού προσωπικού έξι (6) Νοσηλευτές, κλάδου ΤΕ, για την άμεση ένταξή τους στο δυναμικό του ΠΑΓΝΗ και την κάλυψη της ΠΔΨ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News