Ηράκλειο

Βανδάλισαν το έργο τέχνης που ομορφαίνει τον Κούλε

Επιτήδειοι αποκόλλησαν κομμάτι της μεταλλικής κατασκευής

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χτες αργά το απόγευμα στο Ηράκλειο, όταν άγνωστοι βανδάλισαν τη μεταλλική κατασκευή που τοποθετήθηκε πρόσφατα στο βόρειο λιμενοβραχίονα.

Ειδικότερα, όπως αναγράφεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), άγνωστοι αποκόλλησαν κομμάτι της μεταλλικής κατασκευής.

Πρόκειται για τη μεταλλική κατασκευή που φιλοτεχνήθηκε από τον αρχιτέκτονα – εικαστικό κ. Βασίλη Βασιλειάδη ενώ η δημιουργία και η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους τεχνίτες, με έξοδα του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός συνολικού καλλιτεχνικού project για το οποίο καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Όσο για το σημείο στο οποίο επιλέξαμε να τοποθετήσουμε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των καλλιτεχνών που συμμετείχαν αυτό δεν επελέγη τυχαία, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται καθημερινά το λιμενοβραχίονα που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σημεία περιπάτου των Ηρακλειωτών και όχι μόνο.

Άμεσα σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τη φθορά που έχει γίνει αλλά δυστυχώς δεν έχουμε δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τα κοινωνικά φαινόμενα έλλειψης σεβασμού και παιδείας. Ελπίζουμε ότι δεν θα παρουσιαστούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια