Thomas Cook: Ποιο ξενοδοχείο κλείνει μετά την κατάρρευση της εταιρείας;

Ηράκλειο
Thomas Cook: Ποιο ξενοδοχείο κλείνει μετά την κατάρρευση της εταιρείας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνει πρόωρα μονάδα μετά τις κατάρρευση του "γίγαντα" Thomas Cook

«Δυστυχώς εμείς σας ‘’Κύκνος’’ θα κλείσουμε (για φέτος) το ξενοδοχείο διότι έχουμε μόνο Thomas Cook οπότε μόλις φύγει και ο τελευταίος πελάτης θα αναγκαστούμε να το κλείσουμε». Αυτό τονίζει ο Βασίλης Τσαμάνδουρας,  ένας από τους πολλούς ξενοδόχους που η κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού μπορεί να ισοδυναμεί με αιφνίδιο «θάνατο» της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ,τουλάχιστον για φέτος. Τα τελευταία 24ωρα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα το σκληρό πόκερ και το ξημέρωμα της Δευτέρας η είδηση πως η «παρτίδα» χάθηκε έφερε αυτομάτως σε πρώτο πλάνο τις δικές του απώλειες καθώς το ξενοδοχείο του στην Χερσόνησο φιλοξενεί στο 100% πελάτες του Thomas Cook.

«Είχαμε τον Οκτώβριο γύρω στο 70% πληρότητα μέχρι χθες…Το ότι πτώχευσε η Thomas Cook θα έχει (ως συνέπεια) μια σειρά πτωχεύσεων από εδώ και έπειτα που δεν ξέρω που θα σταματήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Τσαμάνδουρας.

Στην Χερσόνησο η είδηση πως η βρετανική εταιρία βάρεσε κανόνι είναι το κύριο θέμα συζήτησης. Από την μια οι Βρετανοί τουρίστες που εν μέσω διακοπών ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις , με την προσδοκία πως η επιστροφή τους θα γίνει ομαλά και χωρίς «παρατράγουδα»…

Κι από την άλλη κυρίως οι μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες της τουριστικής αγοράς που με τρόμο βλέπουν ντόμινο επιπτώσεων που θα πληγώσει την τοπική οικονομία. Άλλοι πιο ψύχραιμοι με την εμπειρία πολλών ετών παρακολουθούν με αισιοδοξία τις εξελίξεις.

Αγωνία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Έντονος προβληματισμός και ανασφάλεια και στους κόλπους των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αν αυτή η σεζόν κλείσει πρόωρα και ξενοδοχεία αναγκαστούν κακήν κακώς να ρίξουν αυλαία , με χαμένες συμφωνίες και συμβόλαια να «τινάζονται» στον αέρα, τότε σίγουρα οι επιπτώσεις  θα είναι δεδομένες και για τους εργαζόμενους με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν μισθούς και ένσημα, πολύτιμα για κάποιους για την ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News