Ξενοδόχοι για Thomas Cook: Τι θα γίνει με τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν;

Ηράκλειο
Ξενοδόχοι για Thomas Cook: Τι θα γίνει με τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία των ξενοδόχων για την επόμενη μέρα

Για μεγάλη οικονομική ζημιά κάνουν λόγο οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook που αφήνει «φέσι» εκατομμυρίων στο νησί μας. Εκτός από την προσπάθεια επαναπατρισμού των ξένων επισκεπτών η Ένωση Ξενοδόχων εκφράζει την αγωνία της και για το γεγονός ότι έχουν ήδη υπογραφεί συμβόλαια για την επόμενη χρονιά και αναζητείται εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείων:

«Με επίσημη ανακοίνωσή του ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του. Επιτρέψτε μας καταρχήν να ευχηθούμε το καλύτερο στους χιλιάδες εργαζομένων του οργανισμού αλλά και τον γρήγορο επαναπατρισμό των πελατών του οργανισμού, που βρίσκονται σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Και στην Κρήτη, όπως και στο σύνολο της Ελληνικής αγοράς, οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και θα έχουν αντίκτυπο πέρα από το άμεσα μετρήσιμο και στο μέλλον. Θυμίζουμε ότι τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά έχουν ήδη υπογραφεί και η ανεύρεση εναλλακτικών λύσεων για πολλούς από τους συναδέλφους δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη.

Απαιτείται εγρήγορση για την ελάφρυνση των φόρων που θα πέσουν στις πλάτες των Ελλήνων ξενοδόχων, αφού η οικονομική ζημιά που καταγράφεται τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση, είναι ήδη πολύ εκτεταμένη.

Από την πλευρά μας θα φροντίσουμε και οι τελευταίοι επισκέπτες να λάβουν την προσοχή και τη φροντίδα που χαρακτηρίζει τον Κρητικό ξενοδόχο.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ευαίσθητο είναι το προϊόν της φιλοξενίας, αφού είναι κύρια εξαγωγικό αλλά και απόλυτα εξαρτημένο από τις διεθνείς συγκυρίες.  Μετά από αρκετά πλήγματα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια, αυτό χαρακτηρίζεται το ισχυρότερο αλλά και αυτό το οποίο ευελπιστούμε ότι θα προκαλέσει την αφύπνιση όλων για τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις που έχει η φιλοξενία στο σύνολο της οικονομίας.  Καιρός να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News