Ηράκλειο

Περίπατος αγάπης στο Ηράκλειο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Μία εκδήλωση κατά της ενδοοικογενειακής βίας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την διεξαγωγή του μαθητικού περιπάτου στο κέντρο της πόλης, ενώ το ενδιαφέρον συμμετοχής των σχολικών μονάδων - και όχι μόνο - είναι έκδηλο με στοιχεία ενθουσιασμού και θετικής ανταπόκρισης.

Ο λόγος για την αναβληθείσα εκδήλωση «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!», η οποία τελικώς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. , με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ευαισθητοποίησης περί του φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Η εκκίνηση του περιπάτου Αγάπης θα γίνει από την Πλατεία του Αγίου Μηνά και κατόπιν, μέσω των οδών Αγίου Μηνά - Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης, θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ τα σημεία που περιλαμβάνει είναι τα εξής:

  • Συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

  • Γραπτά μηνύματα και σχέδια ζωγραφικής από τους μαθητές, με αναφορά στην οικογενειακή ειρήνη και γαλήνη και ανάδειξή τους κατά την διάρκεια του περιπάτου.

  • Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και των μαθητών του, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων για την απόδοση μελωδιών.

  • Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με θεατρικό δρώμενο στην πλατεία Ελευθερίας, μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με κεντρικό μήνυμα «Ας Νικήσουμε τη Βία!», στην οποία μετέχουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Παράλληλα υποστηρίζεται από φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης.

Την ευθύνη συντονισμού έχει ο Κοινωνικός Λειτουργός - Συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, κ. Γεώργιος Σαριδάκης.

Χορηγός εκδήλωσης: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χορηγός Επικοινωνίας: ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΗ ΤV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια