71ο νηπιαγωγείο: Μπαμπάδες μπαίνουν... «μπροστά» για να φτιαχτεί αυλή

Ηράκλειο
71ο νηπιαγωγείο: Μπαμπάδες μπαίνουν... «μπροστά» για να φτιαχτεί αυλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Zητούν υλικά για να φτιαχτεί η πίσω αυλή του σχολείου του

Αποφασισμένοι να «παλέψουν» μέχρι τέλους είναι οι γονείς του 71ου νηπιαγωγείου στις Τρεις Βαγιές Ηρακλείου. Εκτός του ότι επισημαίνουν ότι η μια και μοναδική αίθουσα δεν αρκεί για να καλύψεις τις ανάγκες των παιδιών , όπως και η μικροσκοπική αυλή, θέλουν και έναν μεγαλύτερο χώρο για να παίζουν και να χαλαρώνουν τα μικρά παιδιά.

Στην επιστολή την οποία έστειλαν στο neakriti.gr και συνυπογράφουν οι γονείς: Θεανώ Σεραφειμίδη, Αλμηρή - Δήμητρα Ανωγειανάκη, Παναγιώτης Βεργετάκης, Γιώργος Καλουτσάκης και Μαρία Μανιαδάκη ζητούν -από όποιον μπορεί και θέλει να προσφέρει- υλικά για να γίνει η αυλή, πράξη. Μάλιστα ήδη οι πατεράδες έχουν προσφερθεί για να δουλέψουν εθελοντικά. 

(o χώρος στην πίσω από το σχολείο, που θέλουν οι γονείς να γίνει αυλή)

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Λύση που προτάθηκε από τους γονείς σε σχετική μας συνάντηση ήταν να δημιουργηθεί στον πίσω χώρο του σχολείου, που είναι τριπλάσιος σε μέγεθος και θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας, ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με τα κατάλληλα υλικά τόσο ως περίφραξη όσο και στο δάπεδο και σκίαση ούτως ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να παίζουν ασφαλή και άνετα. Από τους γονείς της φετινής χρονιάς, λοιπόν, έχουμε έναν εργολάβο που απλόχερα μαζί με άλλους πατεράδες θα εργαστούν αφιλοκερδώς ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η αυλή.

Σε αυτό το σημείο προκύπτει όμως το θέμα του κόστους, για τα υλικά περίφραξης, δαπέδου και σκίασης που αδυνατούμε εμείς ως γονείς να καλύψουμε και έπειτα από συνεννόηση με τον εργολάβο τις προσεχείς ημέρες θα ενημερώσουμε τι ακριβώς υλικά χρειάζονται και σε τι ποσότητες, και από ότι μας ενημέρωσαν οι δασκάλες σε προηγούμενες αιτήσεις στην πρωτοβάθμια δεν καλύφθηκαν, οπότε δεν ελπίζουμε να αλλάξει κάτι φέτος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News