Πρώτος με 72 ψήφους ο Ανδρέας Στρατάκης στις εκλογές της ΕΑΣΗ

Ηράκλειο
Πρώτος με 72 ψήφους ο Ανδρέας Στρατάκης στις εκλογές της ΕΑΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στην εκλογή του νέου προέδρου όταν θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ.

Ο Ανδρέας Στρατάκης αναδείχτηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, λαμβάνοντας 72 σταυρούς.

Επομένως θα είναι και αυτός που θα αποφασίσει το χρόνο κατά τον οποίο θα συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα διοίκηση για να συγκροτηθεί σε Σώμα, όπου βεβαίως θα θέσει και τον εαυτό του ξανά στη διεκδίκηση της προεδρίας.

Από εκεί και πέρα στην νεοεκλεγείσα διοίκηση ακολουθούν ο Γιάννης Πυργιανάκης δεύτερος με 61 ψήφους, ο Μύρων Χιλετζάκης, τρίτος με 59, ο Μιχάλης Καμπιτάκης τέταρτος με 54, ο Σταύρος Γαβαλάς, πέμπτος με 50, ο Γεώργιος Ταμιωλάκης έκτος με 45, ο Νικόλαος Μπορμπουδάκης επίσης με 45 ψήφους και ο Αναστάσιος Βρέντζος με 43 ψήφους και ο Γεώργιος Γωνιανάκης με 38 ψήφους.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρασκηνιακά ακούγεται ως δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου εκείνη του Σταύρου Γαβαλά, ο οποίος πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει δημόσια εκφράσει καμία τέτοια επιθυμία.

Επομένως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέσα από τις διαδικασίες και τις ζυμώσεις που θα προκύψουν από τώρα και στο εξής μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του νέου 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΗ.

Οι αντιπρόσωποι

Σε ότι αφορά τους αντιπροσώπους της ΕΑΣΗ, προς τις Κεντρικές Οργανώσεις, με 88 ψήφους εξελέγη ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, για τη ΚΕΟΣΟΕ, ενώ για την Ελαιουργική, εξελέγησαν οι Στάθης Φραγκιαδάκης με 50 και Γιάννης Χατζάσκος με 33 ψήφους. 

Να αναφέρουμε ότι η εκλογή των υποψηφίων σε αυτές τις θέσεις ήταν δεδομένη αφού δεν υπήρξε ανταγωνισμός σε υποψηφιότητες, ενώ για την ΣΑΣΟΕΕ, θα οριστούν τρεις αντιπρόσωποι από το νεοεκλεγέν Δ.Σ. μόλις αυτό συγκροτηθεί σε Σώμα. 

Τι δήλωσε ο Ανδρέας Στρατάκης

«Θα αποφασίσω από τώρα και μέχρι τη συνεδρίαση της νέας διοίκησης, αν τελικά θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου»… τη δήλωση αυτή μας έκανε πριν από λίγα λεπτά, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέας Στρατάκης, απευθύνοντας δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης, που τον τίμησαν με το 56% των ψήφων.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε θα δει με ησυχία και υπομονή τα τελικά αποτελέσματα και θα σκεφτεί αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ επανέλαβε ότι η νέα διοίκηση θα σηκώσει στους ώμους της μεγάλο βάρος λόγω της επόμενης φάσης, στην οποία εισέρχεται η βιωσιμότητα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Θέλησε τέλος να συγχαρεί όλους τους εκλεγέντες για την επιτυχία τους αυτή και ιδιαίτερα τα τέσσερα νέα μέλη που περνούν την πόρτα του Δ.Σ. της Οργάνωσης, ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα συγκαλέσει σε συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Δ.Σ., κάτι βεβαίως αναμένεται για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News