Αστυράκι: Έπεσαν σε τρύπα 70 μέτρων για να βρουν τον Δ. Μαρκάκη - Τι έδειξαν οι έρευνες

Κρήτη
Αστυράκι: Έπεσαν σε τρύπα 70 μέτρων για να βρουν τον Δ. Μαρκάκη - Τι έδειξαν οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραματικές στιγμές περνάει η οικογένεια του 84χρονου

Σε τρύπα βάθους 70 μέτρων βρέθηκαν σήμερα Κυριακή οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ , σε μία ακόμη προσπάθεια εντοπισμού του αγνοούμενου Δημήτρη Μαρκάκη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν, την περασμένη Τρίτη από την περιοχή Αστυράκι του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο.

Η κατάβαση δεν είχε αποτέλεσμα, με τους διασώστες λίγη ώρα αργότερα να βγαίνουν από την τρύπα, χωρίς να έχουν εντοπίσει τον  84χρονο.

Μιλώντας στο neakriti  ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ . Λαγουδάκη ανέφερε: «Είχαμε μία πληροφορία από κατοίκους της περιοχής για την συγκεκριμένη τρύπα και δίχως να χάσουμε χρόνο θέλαμε να την ελέγξουμε μήπως και είχε πέσει μέσα ο άνθρωπος που αγνοείται. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, λοιπόν, κατέβηκε με ειδικό εξοπλισμό σε μεγάλο βάθος, χωρίς όμως τελικά, να εντοπίσει τον εξασφαλισθέντα».

Όπως και να έχει, οι έρευνες συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό και την Κυριακή, με τις Αρχές να σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή.

ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική επιχείρησαν από κοινού, ενώ στη “μάχη” για τον εντοπισμό του 84χρονου ρίχτηκε - ξανά - ο ειδικός σκύλος - ανιχνευτής της 3ης ΕΜΑΚ και το drone της Υπηρεσίας, το οποίο “σαρώνει” από αέρος την ευρύτερη περιοχή του Αστυρακίου.

Δραματικά 24ωρα για την οικογένεια

 Την ίδια ώρα κορυφώνεται και η αγωνία της οικογένειας αλλά και όλων όσοι ξέρουν τον Δημήτρη Μαρκάκη καθώς πλέον διανύουμε το έκτο 24ώρο εξαφάνισης, με μηδαμινά αποτελέσματα.

Το πρωί εκείνης της ημέρας, ο 84χρονος Κρητικός εθεάθη για τελευταία φορά από συγχωριανούς του. Έκτοτε, παραμένει άφαντος...

Οι έρευνες εντοπισμού του ηλικιωμένου αγνοούμενου συνεχίστηκαν, πάντως, και τη χθεσινή ημέρα με αμείωτη ένταση με τη συμμετοχή της 3ης ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, καθώς και πλήθους κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιχείρηση αλλά και της εθελοντικής ομάδας "Φίλιος Ζευς".

Silver Alert” από τη “Γραμμή Ζωής για τον 84χρονο

Ήδη, ως γνωστόν έχει εκδοθεί και σήμα “Silver Alert” από τη “Γραμμή Ζωής” για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω διαδικτυακή ανάρτηση, ο αγνοούμενος έχει καστανά μάτια, έχει ύψος 1,60 μ. και είναι αδύνατος. Εξάλλου, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε καρό πουκάμισο χρώματος λευκό-θαλασσί, τζιν παντελόνι, χακί χιτώνιο, χακί κασκόλ/μαντίλι και μαύρα άρβυλα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο αγνοούμενος πάσχει από άνοια και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. «Όποιος γνωρίζει ή έχει δει κάτι καλείται να επικοινωνήσει με τη γραμμή SOS 10-65» ή με την ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News