Ηράκλειο

Γήπεδο... χωρίς μπασκέτες 1 χρόνο και βάλε

Βάνδαλοι ισοπέδωσαν τα ταμπλό και η αποκατάσταση αργεί

Εδώ και αναρίθμητους μήνες οι κάτοικοι των Δειλινών αντικρίζουν το γήπεδο μπάσκετ χωρίς μπασκέτες και έναν χώρο άθλησης, χωρίς αθλητές. Όσοι έφηβοι ή παρέες αθλητών θέλησαν να παίξουν μπάσκετ, έφταναν μεν στο γήπεδο, αλλά αποχωρούσαν άπραγοι καθώς ήταν δυνατό να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι.

Ωστόσο παρά τη χρονοβόρα διαδικασία η υπόσχεση είναι το γήπεδο πίσω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών στα Δειλινά , θα ανοίξει και πάλι στο μέλλον για να υποδεχτεί τους αθλητές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη «πρόκειται όντως για μια πολύμηνη διαδικασία. Υπάρχει μια συνολική εργολαβία για την ανακατασκευή όλων των ανοιχτών αθλητικών χώρων που περιελάμβανε την καταγραφή των προβλημάτων, δημοπράτηση και τη φάση κατασκευής».

Στα σχέδια περιλαμβάνονται – εκτός από το συγκεκριμένο γήπεδο- παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους σε: Φορτέτσα, Καζαντζίδη, Άγιο Βλάσση, Βασιλειές και Σταυράκια. Ένας προς ένας οι αθλητικοί χώροι θα αποδίδονται σε χρήση καθώς παιδιά και έφηβοι περιμένουν με ανυπομονησία να μπουν και πάλι στα γήπεδα και να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα. 

Στο έλεος βανδάλων

Ακόμα και στις γειτονιές όπου υπάρχουν γήπεδα, συχνά τους αθλητές περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. 

Η εικόνα που παρουσίαζαν πολλοί αθλητικοί χώροι στο Ηράκλειο ήταν θλιβερή αφού -δεν φτάνει που είναι μετρημένοι -είναι συχνά παραμελημένοι , αφημένοι στην τύχη τους , αλλά και καταστρέφονται από βάνδαλους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των γηπέδου στα Δειλινά. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη «υπήρξαν βανδαλισμοί και άγνωστοι είχαν σπάσει τα ταμπλό. Φυσικά ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από την πράξη. Η διαδικασία για την ανακατασκευή αργεί, αλλά σε ένα χρόνο το γήπεδο θα έχει ανακαινιστεί».

Παρά την παραδοχή ότι η όλη διαδικασία διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια, η υπόσχεση είναι ότι σύντομα τα γήπεδα θα σφύζουν και πάλι από ζωή και οι νέοι αθλητές θα επιστρέψουν και πάλι το δικό τους χώρο. Αρκεί να μην βρεθούν και πάλι στο στόχαστρο ανεγκέφαλων που έχουν μάθει μόνο να καταστρέφουν…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια