Τα πατίνια έφυγαν... αλλά τα πατίνια... ξανά ήρθαν

Ηράκλειο
Τα πατίνια έφυγαν... αλλά τα πατίνια... ξανά ήρθαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε η επιχείρηση- “σκούπα” στην πόλη μαζεύτηκαν 200 πατίνια παραμένοντας στα αζήτητα και την ίδια ώρα έκαναν την εμφάνιση τους όμως και άλλα

Είναι μυστήριο αυτά τα πατίνια. Στο Μιλάνο τα απαγόρευσαν. Στο Ηράκλειο όχι, αφού ακόμα τα βλέπουμε από ’δω και από ’κει παρατημένα στα πεζοδρόμια. Πριν λίγες ημέρες, βέβαια, οι Αρχές του Ηρακλείου τα μάζεψαν, αλλά εμφανίστηκαν άλλα τόσα... την ίδια μέρα.

Σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο, καμία απαγόρευση δεν μπορεί να ισχύσει. Και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και εκείνοι που αποφασίζουν για τις απαγορεύσεις δεν μπορούν να τις επιβάλλουν.

Τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθήσαμε όλοι στην πόλη να γίνεται μια σύσκεψη υπό τον Δήμο Ηρακλείου και αμέσως μετά να μαζεύονται τα ηλεκτρικά πατίνια. Λίγες ώρες μετά εμφανίστηκαν άλλα... Αγροτικά αυτοκίνητα τύπου 4x4 εθεάθησαν να κυκλοφορούν πάνω στο πλακόστρωτο της οδού Ίδης και να κατεβάζουν πατίνια στη θέση εκείνων που είχαν νωρίτερα μαζευτεί. Υπήρξαν και φωτογραφίες που έδειχναν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Δεν έγινε τίποτα! Η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου δε γνωρίζει ποιος τα διακινεί, αναφέρει μια δική μου πληροφορία μέσα από τον Δήμο Ηρακλείου.

Και τα 200 πατίνια που μαζεύτηκαν από την πόλη τι απέγιναν; Όταν έγινε η επιχείρηση- “σκούπα” στην πόλη μαζεύτηκαν 200 πατίνια και παραμένουν στα αζήτητα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα πατίνια αυτά μένουν στα αζήτητα. Κανένας δεν εμφανίστηκε να τα ζητήσει και κανένας ιδιοκτήτης ή διακινητής δεν εμφανίστηκε.

Το μόνο που ξέρουν, από την επωνυμία πάνω στα πατίνια, είναι πως πρόκειται για μια αμερικανική εταιρεία. Δηλαδή τα πατίνια στο Ηράκλειο είναι “ορφανά”, όσα κατασχέθηκαν δεν τα ζήτησε κανένας, ωστόσο μια νέα φουρνιά “πατινιών” υπάρχουν στην πόλη.

Το μυστήριο είναι τόσο βαθύ, που σε κάνει να σκέφτεσαι καχύποπτα για τα “ορφανά” πατίνια στην πόλη, από τα οποία όμως κάποιος σίγουρα βγάζει χρήμα, αφού για να νοικιάσεις ένα χρειάζεται πιστωτική κάρτα. Συνεπώς ο χρήστης πληρώνει.

 Σε ποιον όμως, αν τα πατίνια στο Ηράκλειο είναι ουρανοκατέβατα; Και πολύ περισσότερο με απασχολεί το εξής: τα 10χρονα και τα ανήλικα, που κυκλοφορούν δύο και τρία μαζί πάνω σε ένα πατίνι, πού βρίσκουν πιστωτικές κάρτες; Παίρνουν των γονιών τους;

Το δυστύχημα... και ελπίζω να μείνει μόνο λεκτικό ως σχήμα και να μην υπάρξουν και θύματα από τα πατίνια στο Ηράκλειο, είναι το γεγονός ότι τα ανήλικα που κάνουν “δικάβαλα” και “τρικάβαλα” πάνω στα πατίνια, όπως στα αυτόματα μηχανάκια της δεκαετίας του 1990, είναι εντελώς απροστάτευτα. Χωρίς κράνος και χωρίς κανένας να εγγυάται την ασφάλειά τους. Αντιθέτως, από την έκθεσή τους σε κίνδυνο κάποιος κερδίζει. Αλλά ποιος, αν τα πατίνια είναι ουρανοκατέβατα; Ίσως μάθουμε από την έρευνα ενός εισαγγελέα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News